Završio punoljetni Špancirfest

Koncertima Nene Belana u Vili Bedeković i Hladnog piva na Starom gradu završilo je 18. izdanje Špancirfesta. Punoljetni varaždinski festival kreativnosti u proteklih je deset dana ugostio više od 500 izvođača, 120 izlagača i 55 koncerata na šest pozornica, a najviše pažnje privukao je koncert glavne zvijezde Manu Chaoa.Hladno pivoUz bogat glazbeni program, posjetitelji zadnjeg dana su, kao i cijeli tjedan, uživali u bogatom uličnom programu, Kreativnici u Uskoj ulici, Parku kreative te brojnim drugim dodatnim sadržajima koji su oplemenili ovogodišnji Špancirfest.

Neno Belan je uz pratnju proširenih Fiumensa, odnosno Mediteran Orchestra, oduševio posjetitelje Vile Bedeković, dok su glavnu pozornicu zapalili Siddharta i jedan od naših najpopularnijih bendova Hladno pivo. Na Kapucinskom trgu nastupio je metal bend Russkaja, a Kraljevsku zonu zabavili su Žiga i bandisti. U bivšoj Sinagogi umjetnik Saša Živković otvorio je svoju izložbu ‘Sistemska mandala 4’.

Ulični performansi i ove godine privukli su veliku pažnju i brojne šetače koji su tijekom cijelog tjedna uživali u različitim vrstama ulične umjetnosti. Tako je najzapaženija bila točka Cirkus u izvedbi dua Cicro Pitanga, a ovogodišnji Špancirfest zasigurno je obilježio kazališno-cirkuski spektakl Mú, koji je najveći ulični performans ikad održan u Hrvatskoj.

Novitet 18.izdanja festivala bila je Kraljevska zona, Špancirfest se ove godine proširio i na Kapucinski trg, a svoju punoljetnost obilježio je i brojnim drugim iznenađenjima za posjetitelje.

A. K.


Manu Chao
Manu Chao oduševio špancirere u Varaždinu

Špancirfest-Vinski grad
Vinski grad na varaždinskom Špancirfestu
Tagged: , , , , ,