Zdravko Mršić: Rađanje novog svijeta iz globalnog kaosa

U organizaciji Kluba znanstvenika HKD Napredak – Zagreb održat će se predavanje ‘Rađanje novog svijeta iz globalnog kaosa’, Zdravka Mršića, u povodu objavljivanja njegova novog djela ‘Ideologija – Smisao i besmisao’. Predavanje će se održati u srijedu, 30. ožujka (19 sati) u dvorani Napretkova kulturnog centra, a moderator je Tomislav Dubravac.
Zdravko Mršić-tribinaZdravko Mršić rođen je u Mostaru, gdje je stekao nižu i srednju naobrazbu. Na Sveučilištu u Zagrebu studirao je matematiku, fiziku i matematičku logiku. Sprva je radio kao sveučilišni nastavnik. Niz godina proveo je u inozemstvu radeći kao informatički stručnjak i poslovni konzultant.

Osamdesetih godina objavio je niz radova o kršćanskoj duhovnosti te knjige ‘Otvorena šutnja’ i ‘Proslava života’. Godine 1994. objavio je knjigu ‘Isus’ a poslije knjige ‘1997.’, ‘Mala Terezija’, ‘Isus za treće tisućljeće’, ‘Evolucija bez odabira’, ‘Konsenzus za Hrvatsku’, kapitalnu knjigu ‘Globalizacija i gospodarski nacionalizam’, ‘Povratak domovine’, ‘Isusovi ljudi’, ‘Suočenje civilizacija’, ‘Svijet bez ideje’, ‘Antibiblikus’ i ‘Podjela Zapada’.

Bio je prvi hrvatski ministar vanjskih poslova i prvi direktor Agencije za restrukturiranje i razvoj. Minulih godina objavio je niz članaka i razgovora o politici, geopolitici, gospodarstvu i ljudskim vrijednostima. Godine 1991. utemeljio je u Zagrebu društvo za poslovno i investicijsko savjetovanje.

M. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,