Željko Bebek: Antologija u Beogradu i Sarajevu

Željko Bebek predstavio je ‘Antologiju’ (Croatia Records) pred beogradskom i sarajevskom publikom, dva mjeseca nakon što je isto izdanje predstavio u zagrebačkom Green Goldu.
Željko BebekPredstavljanje ‘Antologije – Bebek – 40 godina’ održano je u Domu omladine u Beogradu, te u klubu Cinemas Sloga u Sarajevu.

Bebek je pred beogradskim medijima i publikom održao sjajan kratki koncert, a novinari za njega imaju samo riječi hvale. ‘Željko je pred ‘sedmom silom’ sa svojim sjajnim bendom održao sjajan mini koncert, pokazavši da je u 70. godini izvanrednoj pjevačkoj formi – čak, opći je dojam, boljoj nego, recimo, prije 10 godina, prilikom okupljanja dugmića‘, napisao je srpski Telegraf.

Legendarni glazbenik je i u Sarajevu odsvirao kratki koncert te istaknuo kako ga jenamijenio vrlo važnim gostima jer bez medija ne bi ni doživio 40 godina karijere.

Izdanje ‘Antologija – Bebek – 40 godina’ objavljeno je lani u prosincu povodom 40. godišnjice Bebekove uspješne karijere. Na luksuznom izdanju na 4 CD-a nalazi se presjek najvećih hitova ovog legendarnog pjevača od vremena u kojem je bio vokalni solist u najvećoj grupi s ovih prostora, Bijelom dugmetu, do njegove solo karijere u kojoj je imao i brojne vokalne suradnje s najpoznatijim imenima domaće glazbe: Halidom Bešlićem, Severinom, Crvenom jabukom, Alkom Vuicom, Zanom Nimani…

Izdanje je upotpunjeno i tekstovima Siniše Škarice, Dušana Vesića, Ognjena Tvrtkovića te Miroslava Rusa i Zrinka Tutića koji su i autori nekih od Bebekovih najvećih hitova.

C. R. / Foto: Željka Dimić


Pročitajte još: Antologija: Bebek – 40 godina , Predstavljen Bijelo dugme – Box set deluxe , Željko Bebek nakon dugo vremena u Dubrovniku


 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,