Ženska priča: Andrea Andrassy i Kristina Wolsperger Danilovski

U novoj književnoj večeri ‘Ženska priča’, koja će se održati u utorak, 19. svibnja u 20 sati u kavani Johann Franck, Marijana Perinić predstavit će svoje nove gošće, Andreu Andrassy i Kristinu Wolsperger Danilovski.
Andrea AndrassyU novom, svibanjskom izdanju književne večeri ‘Ženska priča’, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić nastavljaju s predstavljanjem i pričama uspješnih i nagrađivanih spisateljica. Idućeg utorka, u novom prostoru kavane Johann Franck (Trg bana Josipa Jelačića 9), Marijana će sa svojim gošćama razgovarati o pisanju, inspiraciji, knjigama i drugim temama kojima se u svome pisanju i karijerama bave Andrea Andrassy i Kristina Wolsperger Danilovski.

Prva gošća ‘Ženske priče’ je Andrea Andrassy, 29-godišnja radijska voditeljica, kolumnistica i stand-up komičarka iz Zagreba. Svjetla pozornice očarala su tada još osmogodišnju Andreu, a prate je od prvih nastupa 2009. preko Zagrebačkog studija smijeha, gdje je do 2012. bila članica stalne postave, pa sve do nastupa po londonskim klubovima i diljem cijele Velike Britanije. Uz stand-up, godine 2013. na Anteni Zagreb započinje radijsku karijeru koju vrlo brzo nastavlja u prime-timeu zagrebačkog Prvog radija. Svestranost i ljubav prema književnosti i pisanju Andrea Andrassy razvija u tjednoj web kolumni pod naslovom ‘Dnevnik gradske cure’, a istoimena knjiga, nedavno objavljena u izdanju Naklade Ljevak, trenutačno je najprodavanija u Hrvatskoj. Stand-up i književnost u ‘Ženskoj priči’ dobitna su kombinacija za zanimljivu, zabavnu i smijehom ispunjenu večer.

Kristina Wolsperger DanilovskiZa Kristinu Wolsperger Danilovski trogodišnji život u Kopenhagenu bio je presudan da svijet prirodnih znanosti koje je proučavala na magisteriju kemije, na neko vrijeme zamijeni svijetom književnosti u koji je upisala svoja iskustva života u Danskoj. Ima li hladni sjeverni vjetar terapeutska svojstva za male bebe? Koji je najteži ispit na medicinskom fakultetu u Danskoj, a uopće ga nema u Hrvatskoj? Kada se na sjeveru ide u krevet? Je li božićni domjenak stavka u ugovoru o radu? Kakva je razlika na sjeveru između skupog hotela i hostela? Što znači partnerstvo i dijeljenje u vezi? Što zapravo znači kada vas netko pozove na poslijepodnevnu roštiljadu? Zašto su penzioneri rijetka zaštićena vrsta u Kopenhagenu? Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja na koja će publika dobiti još zanimljivije odgovore. Kristina ih je ispisala u svojoj knjizi ‘Danci i stranci’ koja je prošle godine proglašena debitantskim hitom, a podijelit će ih s publikom u novom izdanju ‘Ženske priče’.

Tijekom dvosatnog razgovora Marijane Perinić s dvije nove i zanimljive gošće u ‘Ženskoj priči’, posjetitelji kavane Johann Franck imat će priliku kupiti i njihove knjige.

P. R. / Foto: CeKaPe


Pročitajte još:

Nenad Rizvanović, Dina Plevnik, Andrea Andrassy i Hrvoje Šalković
Tagged: , , , , , , , , , ,