Ženska priča: Influenceri novog doba

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, održan je drugi ovosezonski zabavni talk-show ‘Ženska priča’, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila influencere: Alis Marić, Maju Brekalo, Luciju Lugomer i Domagoja Jakopovića Ribafisha. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni zanimljivih i zabavnih tema uživali su u prepunom klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su bez imalo zadrške pričali o svom poslu, izazovima, putu uspjeha, svim usponima i padovima te spremno odgovarali na brojna pitanja publike.

U ugodnom dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, Alis Marić s portala Čitaj knjigu je otkrila kako je u 50.godini života dobila otkaz te se sasvim slučajno i intuitivno bacila u vode društvenih mreža, o kojima nije znala baš puno, da bi danas na facebooku imala preko 440.000 pratitelja, a na instagramu preko 55.000. Ova strastvena čitačica, regionalna influencerica, koju vjerno prate u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, svojom je strašću, upornošću i trudom oživjela vrijednost knjige te dokazala svima kako je čista laž da knjige odumiru. Ova poznata Baka blogerica trenutačno vodi četiri facebook pagea, ima svoju osobnu biblioteku, udomljuje preko 700 knjiga, a posebno je vesele i učestali posjeti zatvoru Remetinec: ‘Najviše sam ponosna na projekt Okreni novu stranicu kojim zatvorenike upoznajemo s važnošću čitanja, a za ne povjerovati je koliko budu pozitivno motivirani.’

Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model, bez imalo zadrške je pričala o svojim počecima, koji nisu bili baš obećavajući, da bi danas imala preko 163.000 pratitelja na instagramu i facebooku: ‘Do prije tri i pol godine sam bila obična djevojka iz susjedstva, a kako su mi svi govorili da pomalo sličim na Angelinu Jolie, moja želja je bila da budem model za lice, kosu, nokte, pa sam se tako i sama naučila šminkati preko kanala youtube. Sve dok jednog dana nisam shvatila da je upravo to što sam punija moja posebnost te da zašto ne bi bila plus size model.’ Između redaka je otkrila kako je njezina velika želja živjeti i raditi u Americi te je podijelila svoja iskustva s brojnim hejterima kojima niti ne pokušava odgovarati, uz poruku da je opcija block pola zdravlja.

A sve o okusnoj i finoj hrani je itekako ispričala stjuardesa Maja Brekalo s preko 15.000 sati u zraku u svojoj dosadašnjoj karijeri, kojoj je osim letenja, velika ljubav upravo – zdrava hrana po plant based principu . Njezina je životna misija svoje vjerne pratitelje, kojih je za sada preko 158.000 na instagramu, podučavati zdravim navikama. Maja već godinama piše i svoj blog o veganskoj hrani, na kojem se mogu pronaći recepti, postupci pripreme hrane, uz fotografije koje sama obrađuje, tako da joj ponekada treba cijeli dan za objavu jednog recepta. Velika joj je želja proširiti djelovanje i na druga područja: ‘Zdrav život ne obuhvaća samo prehrana, već i važnost bavljenja sportom, a i uživanje na putovanjima, o čemu želim sve više pisati na svom blogu, ali se ipak najviše veselim svojoj prvoj kuharici koja bi uskoro trebala izaći’, kaže poznata food blogerica.

Malo tko odiše tolikom skromnošću i jednostavnošću kao jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera i kolumnista Domagoj Jakopović Ribafish, koji je u Saxu publiku zasmijavao i savjetovao svojim zabavnim pričama iz bogatog gastronomskog života. Poznat po kolumnama o muško-ženskim odnosima te putopisima, Ribafish se u zadnje vrijeme ipak isprofilirao u renomiranog poznavatelja hrane i pića: ‘Ja vam obožavam jesti, volim pivo, vino i rakiju, kvalitetno meso i dobro društvo, tako da se rado odazivam na druženja gdje god me pozovu, zbog čega i moje geslo glasi – Jedem po kućama‘. Ovaj old school influencer itekako zna gdje se po Hrvatskoj, a i po svijetu dobro jede i pije, no ipak će svoju publiku počastiti s knjigom objavljenih kolumni o muško-ženskim odnosima čija bi promocija trebala biti za dva mjeseca.

Influenceri su pričali o prednostima i manama svog posla, frekvenciji objava na svim platformama, važnosti dobrog sadržaja, kvalitetne fotografije, komunikacije sa sljedbenicima te mogućnosti zarade koja uslijedi tek nakon mukotrpnog rada kojeg prepoznaju klijenti. Ugodnoj atmosferi svakako je pridonijela i publika s brojnim pitanjima, a voditeljica Marijana Perinić je naglasila važnost redovnog pregleda dojke, te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

A. V.


Tagged: , , , , , , , , , ,