Ženska priča: Kraljice ljubića Rosie Kugli i Kate Mitchell

Na samom kraju još jedne uspješne sezone književnih večeri Ženska priča, u organizaciji Centra z akreativno pisanje iz Zagreba, voditeljica Marijana Perinić ugostila je spisateljice Kate Mitchell i Rosie Kugli.Rosie Kugli, Marijana Perinić i Kate MitchellNa 16. katu zagrebačkog nebodera u prostoru vidikovca Zagreb Eye, Žensku priču otvorila je svestrana pravnica, zaljubljena u književnost i pisanje Rosie Kugli. Ljubav prema književnosti od ranog ju je djetinjstva vodila knjigama, a strast prema pisanju i inspiracija koju je uvijek pronalazila u sebi i okolini, vodile su je najrazličitijim temama. Stoga pokreće ciklus knjiga o životu hrvatskih sportaša, njihovim uspjesima i pobjedama, a spisateljsku karijeru koju svakodnevno živi nastavlja ljubavnim i antiljubavnim romanima, od kojih je knjiga Moderna bajka postala sinonim romana neočekivanog i drugačijeg kraja.

Uz svakodnevne obaveze koje joj život nameće i s kojima se uspješno i s puno optimizma nosi, za pisanje uvijek nalazi vremena te objavljuje i članke u tjednoj kolumni na portalu Ženska posla te piše za Eko reviju. S osmjehom koji joj ne silazi s lica i vedrinom duha osvojila je publiku Ženske priče i čitatelje koji s nestrpljenjem očekuju novi roman.

U drugom dijelu večeri još jedna nesporna ‘kraljica ljubića’ Kate Mitchell, autorica više od 200 ljubavnih romana te 600 životnih priča u mjesečnicima, za koju je Ante Tomić rekao: ‘Ona je tiha žena koja ljudima zna vratiti nadu’, dokazala je da je ljubav vječna inspiracija koju samo treba slijediti i ispisivati. A Kate Mitchell nikada nije imala problem s inspiracijom, što je i rekla: ‘Rečenice samo idu iz mene. Prsti prate misli čim sjednem za laptop.’

Kao što se svaki pisac trudi pisati upravo ono što bi i sam volio čitati, tako i Kate piše ono što voli, a to su ‘klasični ljubići’. Opasnost koja prijeti, problem klišeja, rješava sa sjajnom urednicom. Kate Mitchell ne opterećuje se kritičarima, ona piše za sebe i za publiku, što njezine čitateljice, ali i čitatelji osjete, a neposrednost i autentičnost emocija višestruko vraćaju kroz čitanje i nestrpljivo čekanje novih knjiga.

 

 

P. R. / Foto: CeKaPe


Nada Rocco, Marijana Perinić i Lejla Kažinić Kreho
Ženska priča: Nada Rocco i Lejla Kažinić Kreho
Tagged: , , , , , , , ,