Ženska priča: Mani Gotovac i Tajana Obradović

Book caffe - Ženska pričaI u novoj godini nastavlja se program ‘Ženskih priča’ u zagrebačkom Book Caffeu.

Ovog puta komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostit će kritičarku, teatrologinju i spisateljicu Mani Gotovac te novinarku i književnicu Tajanu Obradović.

Pridružite se u utorak, 28. siječnja u 20 sati i poslušajte zanimljive priče koje će nam ispričati ove dvije dame.

Nešto o gošćama:

Mani GotovacMani Gotovac poznata je teatrologinja, kazališna kritičarka, ravnateljica hrvatskih kazališta. Od malih je nogu vezana uz kazalište (kći ugledne glumice Marije Danire), teatralna gesta joj je prirođena, a i njezina životna sudbina nosi u sebi dramatske elemente: velike ljubavi, bračne lomove, burna prijateljstva s glumcima, redateljima i piscima, ali i političarima te drugim sudionicima javnoga života. Mani je široko umjetnički obrazovana, velika poznavateljica suvremenoga svjetskoga kazališta, ali ona je i žena snažnih strasti, u kojoj se nikad nije utrnuo duh djevojčice. Nju krase jaka intuicija i imaginacija, a knjiga ‘Fališ mi’ dokazuje da je odlikuje i izniman spisateljski dar. Radi se o knjizi autobiografskih zapisa strukturiranih u poglavljima nazvanim po godišnjim dobima, pri čemu je asocirana analogija između prirodnih ciklusa i razdoblja starenja u ljudskom životu. Knjiga se zasniva na autobiografskim činjenicama, ali autorica se, da bi zaštitila identitete suvremenike, ponekad koristi mimikrijskim postupcima, prepuštajući čitatelju da odgonetne stvarne identitete i razluči što je stvarnost, a što fikcija. Ova knjiga stoga nije samo još jedno memoarsko svjedočanstvo o proteklom vremenu, već svojevrsni autobiografski roman o jednoj dramatičnoj ženskoj sudbini.

Tajana ObradovićTajana Obradović rođena je 1971. u Zagrebu. Diplomirala je 1995. na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao copywriter te kao novinarka, kolumnistica, urednica i članica uređivačkih kolegija u sportskim časopisima, knjigama i publikacijama (časopis Atletika, u izdanju Hrvatskog atletskog saveza, magazin Olimp i monografija ‘Na putu olimpizma’, u izdanju Hrvatskog olimpijskog odbora, monografija Dražen Petrović, časopisi Košarka i Nogomet u izdanju Zri-športa, list Boćanje u izdanju Hrvatskog boćarskog saveza, web portal Crosport…). Suvlasnica je male nakladničke kuće. Od 2010. objavljuje u Gloriji i književnom časopisu Tema. Piše uglavnom duže prozne vrste, no 2013. s pričom ‘Glup’ ulazi u uži izbor CeKaPe-ovog natječaja za super kratku priču. U prosincu 2011. objavljen joj je roman ‘Cybersex – Čarobna šuma’, a u studenom 2013. iz tiska joj je izlašao roman ‘Onda znaš kako stvari stoje’.

Book Caffe

Pročitajte još: Ženska priča u Book caffeu , Predstavljen roman Onda znaš kako stvari stoje , Naknadna financijska potpora Mani Gotovac

Tagged: , , , , , , , , , ,