Ženska priča: Mirjana Hrga i Ana Brdarić Boljat

U multimedijalnom zagrebačkom klubu Opera, u sklopu talk showa Ženska priča, komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila je zvijezde TV novinarstva Mirjanu Hrgu, Anu Brdarić Boljat te Gorana Milića i Hrvoja Krešića, a sav prihod od ulaznica doniran je Zakladi Ana Rukavina.U prvoj ovogodišnjoj Ženskoj priči nije nedostajalo zanimljivih tema, za što su se pobrinuli gosti iz televizijskog svijeta otkrivši sve tajne novinarske i uredničke svakodnevice, uz poneku zgodnu priču iz privatnog života.

Večer je otvorila poznata vanjskopolitička novinarka, urednica i voditeljica Mirjana Hrga, koja je na svoj poznat, direktan način ispričala publici o velikoj ljubavi prema terenskom poslu te se prisjetila dana kada je pratila situaciju u Izraelu, Libanonu, Siriji, Zapadnoj obali, Ukrajini, pojasu Gaze i drugim kriznim područjima.

Na sceni joj se pridružila kolegica s RTL televizije, voditeljica i urednica Ana Brdarić Boljat, otkrivši kako izgleda jedan prosječan radni dan; od pripreme dnevne emisije i nošenja sa stresom, zahtjevnim gostima, nepredvidljivim situacijama pa sve do onih smiješnih i komičnih situacija u kojima ih rijetko vidimo. Iako na prvu izgledaju kao dame različitog karaktera i temperamenta, publiku su iznenadile njihove priče iz djetinjstva i školskih dana u Varaždinu i Bjelovaru, kada su obje bile snalažljive i borbene pravednice s izraženom željom za istinom, što ih je i dovelo do novinarskog zanata.

Dobroj atmosferi svakako je pridonio Hrvoje Krešić, njihov kolega kojeg publika najbolje poznaje po razgovorima s hrvatskim političarima i javljanjima uživo s Markova trga, kojeg on ujedno naziva svojim drugim domom. Dobitnik dvije nagrade Hrvatskog novinarskog društva, neupitnog neumskog šarma, uspio je nasmijati svoje kolegice iskrenim komentarima o njihovim manama i vrlinama, te na kraju priznao da najbolje radi i funkcionira pod pritiskom.

Šećer na kraju bilo je pojavljivanje legende TV novinarstva Gorana Milića. Već u prvih nekoliko minuta osvojio je publiku koja je idući sat upijala svaku njegovu riječ. Bilo je tu priča o putovanjima, životu u Sarajevu, tajnama novinarskog i uredničkog zanata, uz nezaobilazne zabavne anegdote iz privatnog i poslovnog života te brojne savjete mladim novinarima koji tek dolaze.

Ovu ugodnu zimsku večer s Marijanom Perinić gosti su zaključili s pozitivnom mišlju i porukom da je posao novinara, bez obzira na sav stres i odricanja, ipak lijep, te priznali da su danas jako sretni ljudi, za što su ponajviše zaslužni njihovi životni partneri koji im daju bezgraničnu ljubav i podršku.

M. P.


Božićna Ženska priča: Doris Pinčić i Ivana Plechinger
Tagged: , , , , , , , , , , ,