Ženska priča: Nada Rocco i Lejla Kažinić Kreho

U proljetnom nizu gostovanja, u prostoru 360°vidikovac Zagreb Eye, Ženska priča ugostila je nove gošće – Lejlu Kažinić Kreho i Nadu Rocco.Nada Rocco, Marijana Perinić i Lejla Kažinić KrehoSvibanjsku večer Ženske priče na 16. katu zagrebačkog nebodera otvorila je liječnica i magistrica kliničke prehrane Lejla Kažinić Kreho. Od djetinjstva i studentskih dana u Mostaru i Dubrovniku do magisterija na prestižnom King’s Collegeu u Londonu, profesionalni i životni put Lejle Kažinić Kreho posvećen je nutricionizmu i želji da znanost približi širokom krugu ljudi.

‘Hrana je doživjela preporod u 21. stoljeću’, kaže Kažinić Kreho, a serija njezinih iznimno zanimljivih i korisnih knjiga te Doctor Nutrition Bar, u kojem je svoje znanje i iskustvo pretočila u smoothie i sokove, u najboljoj mogućoj mjeri slijede taj preporod. Znanstvena istraživanja na području nutricionizma sve više dokazuju da je hrana snažno sredstvo u borbi za zdravlje, a njezin alkalni bar, za sada jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem nudi smoothie bez šećera i glutena, prava su inerbotox terapija.Za Lejlu Kažinić Kreho hrana je naša najintimnija veza sa svijetom, a njezine su knjige rezultat dugogodišnjeg proučavanja muškog i ženskog tijela te bavljenja nutricijom. One su koristan i vrijedan priručnik i izvor informacija za sve one koji vjeruju da terapeutska hrana može zamijeniti sintetsku terapiju.

U drugom dijelu večeri velika dramska umjetnica i zaljubljenica u prirodu Nada Rocco osvojila je publiku neposrednošću, pozitivnom energijom i šarmom, a prvom se rečenicom predstavila kao ‘dramska umjetnica koja obožava nutricionizam’. Od užurbanosti grada koji je ovoj velikoj umjetnici donio angažmane u gotovo svim kazalištima u Zagrebu i uloge u radijskim i televizijskim emisijama, bježi na mjesta koja joj vraćaju snagu, energiju i duhovni mir – Brač i Velebit. Mjesta su to u kojima se stapa s onim u čemu od najranijeg djetinjstva beskrajno uživa, a to je priroda.

Priroda i otvoren, znatiželjan duh prije petnaest godina doveli su je i do sirove hrane. Kombinacija zdravih, organskih namirnica i specifičnog načina pripreme pomogli su joj u borbi za zdravlje i otvorili jedan nov, zanimljiv svijet u kojem su tijelo i duh neraskidivo povezani. A duh Nade Rocco obiluje pozitivnom energijom i ljepotom koja se, između ostalog, hrani i umjetnošću.

S.K. /Foto: CeKaPe


Branka-Valentić, Tena-Štivičić i Marijana-Perinić
Travanjska Ženska priča: Branka Valentić i Tena Štivičić

Tagged: , , , , , , ,