Ženska priča s Danielom Trbović i Meritom Arslani

Još jedna ‘Ženska priča’ u organizaciji Centra za kreativno pisanje, pod voditeljskom palicom stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić održana je u zagrebačkom Book caffe.
Merita Arslani, Marijana Perinić i Daniela TrbovićDvije duhovite, nasmijane, šarmantne gošće, Daniela Trbović i Merita Arslani svojim su ‘ženskim’ pričama oduševile publiku koja je i ovaj put ispunila Book caffe do posljednjeg mjesta.

Sedmu ‘Žensku priču’ otvorila je mlada novinarka i spisateljica Merita Arslani. ‘Najvažnija stvar koju trebate znati o meni je da obožavam pisati’, rečenica je kojom Merita vrlo često opisuje sebe. Tom je rečenicom otvorena i ova ‘Ženska priča’ i razgovor s Meritom, a nakon gotovo 60 minuta zanimljivog, inteligentnog, duhovitog i pozitivnom energijom ispunjenog razgovora, publika je o ovoj mladoj, talentiranoj novinarki i spisateljici saznala puno više od uvodne rečenice. No, nakon razgovora o njezinim knjigama, ‘Anđeli će samo zaspati’ i  ‘Probudi me kad prođe’ te čitanja kratkog odlomka, svima je bilo jasno  da Merita obožava pisati i da to radi sjajno. Kiklop za najbolju debitantsku knjigu, ‘Anđeli će samo zaspati’, u njezinim je rukama od 2011. a drugim romanom ‘Probudi me kada prođe’ dokazala je  struci i svojim vjernim čitateljima da iz velike ljubavi prema pisanju nastaju sjajne knjige. Merita je u prepunom Book caffeu iskrenošću, otvorenošću i šarmom osvojila publiku koja s velikim nestrpljenjem očekuje njezin treći roman, ali i film prema vlastitom scenariju koji je za sada tajanstveno, samo najavila.

Nakon vedre i nasmijane Merite, nasuprot uvijek inspirativne voditeljice Marijane Perinić sjela je jedna od najvećih zvijezda HTV-a, Daniela Trbović. Duhovita, inteligentna, šarmantna, kritična, ali i autoironična, Daniela je do kasnih noćnih sati otvorila ‘meko srce’, ali i pokazala svu raskoš svog britkog jezika. Nakon pomalo nostalgičnog prisjećanja na prve TV nastupe u kultnoj emisiji Hit depo i Najslabija karika i aktualnih priča sa snimanja emisije ‘8. kat’ u kojoj uz sve napore koje donose snimanja ipak najviše uživa, na pitanje kada će objaviti novu knjigu/roman, Daniela je odgovorila: ‘Ne vjerujem da ću ikada napisati roman’. No, rasprodano izdanje knjige ‘Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica’ možda razbije njezin strah i nepovjerenje prema pisanju fikcije. Jer uz sve svoje talente o kojima je pričala, od pjevanja, glume, plesa, talent za pisanje višestruko je dokazala u kolumnama koje su gotovo osam godina s velikim interesom čitane.

U svibnju ‘Ženska priča’ nastavlja sa ženskim pričama o književnosti i svemu što se u nju upisuje, a do kraja godine nas čekaju priče Ivane Simić Bodrožić, Sanje Pilić, Lidije Dujić, Jasmine Rodić, Aleksandre Orlić, Tomice Šćavina i Silvije Šesto.

P. R.

Tagged: , , , , , , , ,