Ženska priča s Mani Gotovac

Spisateljica i stand up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i Book caffe, i u 2015. nastavljaju s pričama žena spisateljica u programu ‘Ženska priča’.
Mani GotovacNakon otvaranja druge sezone, nakon prof dr. Mirjane Krizmanić, Aide Bagić, Sanje Pilić i Anđe Marić, ‘Ženska priča’ predstavlja uspješne i nagrađivane žene spisateljice. Stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić 27. siječnja dovodi specijalnu gošću Mani Gotovac, legendu hrvatskog kazališnog života, teatrologinju, redateljicu i spisateljicu, jedinstvenu ženu koja je jednu od svojih životnih priča ispisala na stranicama autobiografskog romana ‘Fališ mi’.

Mani Gotovac svoj je profesionalni život posvetila kazalištu. Počinje kao kazališna kritičarka, nastavlja kao teatrologinja i dramaturginja te odlazi u središte kazališnog svijeta i postaje ravnateljicom zagrebačkog Teatra &TD, a nakon toga i intendanticom HNK-a u Splitu, a kasnije i Rijeci. Najnovija knjiga koju je objavila u travnju 2014. ‘Ma koji život, ma koji teatar’, dokaz je da je kazalište njezin život koji ovom knjigom donosi čitateljima i vjernoj publici.

Marijana Perinić (foto Tomislav Šebek)S velikim nestrpljenjem čeka se utorak 27. siječnja kada će Marijana Perinić opušteno, nasmijano, inteligentno, britko i duhovito predstaviti Mani Gotovac i posvetiti samo njoj cijelu večer ‘Ženske priče’.

P. R.


Pročitajte još: Ženska priča: Mani Gotovac i Tajana Obradović , Naknadna financijska potpora Mani Gotovac , Mani Gotovac: Ma koji život, ma koji teatar (Zagreb) , Mani Gotovac: Na promociji nitko nije falio


 

Tagged: , , , , , , , , ,