Ženska priča s Milanom i Karmelom

Književna večer ‘Ženska priča’ u zagrebačkom Book caffeu. Gošće: Milana Vuković Runjić i Karmela Špoljarić.Cosmopolitan, Marijana Perinic, Aleksandra OrlicSpisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i Book caffe u veljači nastavljaju s programom ‘Ženska priča’.

I u 2014. godini ‘Žensku priču’ jedan utorak u mjesecu pričaju žene. Pričaju o književnosti i pisanju, o napisanim knjigama, ali i onima koje živimo, o putevima koji vode do inspiracije, ali i onima koji u knjigama završavaju.

Nakon Milane Vlaović, Rujane Jeger, Nevene Rendeli, Dvine Meler, Mani Gotovac u utorak, 18. veljače u 20 sati u Book caffeu, Marijana Perinić ugostit će dvije sjajne žene, književnice: Milanu Vuković Runjić, književnicu, kolumnisticu, urednicu, suvlasnicu izdavačke kuće, ženu koja s jednakom ljubavlju i strašću piše svoje knjige ali i znanje, ljubav i podršku prenosi polaznicima na radionicama pisanja i novo žensko ime hrvatske književnosti, Karmelu Špoljarić, koja je s dvije objavljene knjige u vrlo kratkom roku svoje ime upisala u vrh hrvatske književne produkcije, kako kod književne kritike, tako i kod čitatelja.

Uživajte uz šarmantne, ljubavlju očarane spisateljice i uvijek inspirativnu voditeljicu. Još jednom ćete uživati u ženskim pričama te imati priliku kupiti njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

Milana Vuković Runjić

Milana Vuković RunjićRođena u Zagrebu 1970, živi u Zagrebu, magistrirala književnost, pisala Seksopolis i slične kolumne po zemlji i svijetu (Amerika, Italija), bila međunarodni seksualni kolumnist, a sada je već godinama ‘Draga Milana’ u 24 sata, pokrenula izdavačku kuću Vuković & Runjić, otvorila knjižaru Vuković & Runjić, u kojoj od 2012. vodi Klub kreativnih žena, kojeg žene vole, a muškarci izbjegavaju. Napisala 20 knjiga (pjesme, priče, romani, eseji). Najponosnija je na: ‘mušku priču’ o Matošu i Proustu, svojim životnim ljubavima, od kojih su obojica mrtvi, a jedan homoseksualac, te koje se sprema pretvoriti u ‘Cabaret Matoš i Proust’. Najveća ljubav: književnost. Još veća ljubav: njezina curica Antonija (3).

Karmela Špoljarić

Karmela ŠpoljarićRođena 1967. u Zagrebu. Maturirala u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Diplomirala kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu. Magistrirala na poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti. Pisati je počela 2010. Piše prozne i dramske tekstove. Priče objavljuje na Trećem programu HR-a i u časopisima. U studenom 2013. objavila zbirku priča ‘Pazi što ćeš poželjeti’ u izdanju Centra za kreativno pisanje iz Zagreba (uz potporu Grada Zagreba). U svibnju 2013. objavila svoj prvi roman ‘Nije ovo Twin Peaks’ u izdanju AGM-a. Za dramski tekst ‘Nula kuna po minuti’ dobila je nagradu Ministarstva kulture Marin Držić 2011.

CeKaPe

Pročitajte još: Ženska priča u Book caffeu , Ženska priča: Mani Gotovac i Tajana Obradović , Ženska priča: Milana Vlaović i Ksenija Kušec

Tagged: , , , , , , , , , ,