Ženska priča: Sanja Pilić i Anđa Marić

U novoj književnoj večeri ‘Ženska priča’, koja će se održati 25. studenog u 20 sati u Bookcaffeu, spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić predstavit će svoje nove gošće, Sanju Pilić i Anđu Marić.

Sanja Pilić 2Nakon otvaranja druge sezone kada su gostovale Mirjana Krizmanić i Aida Bagić, program književnih večeri ‘Ženska priča’, u organizaciji Centra za kreativno pisanje iz Zagreba (CeKaPe) i Bookcaffea, nastavlja s predstavljanjem uspješnih i nagrađivanih spisateljica. Sanja Pilić i Anđa Marić nove su gošće koje će voditeljica Marijana Perinić predstaviti u utorak, 25. studenog u 20 sati, u zagrebačkom klubu Bookcaffe.

Uz predstavljanje knjiga i neizbježnu temu pisanja, Marijana će sa svojim gošćama porazgovarati i o inspiraciji i ljubavima, ponajviše onima koje završavaju u pričama i romanima. Sanja Pilić jedna je od najpoznatijih domaćih spisateljica za djecu, o čemu svjedoči poduži popis objavljenih knjiga za koje je primila brojne nagrade i priznanja. Uz pisanje, surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Spisateljsku karijeru Sanja je započela zbirkom priča ‘Ah, ludnica’, objavljenom 1986. godine, a nastavila je nizom romana, slikovnica i knjiga za djecu. ‘Jesam li se zaljubila?’, ‘Što mi se to događa?’, ‘Zar baš moram u školu?’, ‘Što cure govore? Što dečki govore?’ tek su neki od naslova romana i priča za djecu s kojima Sanja često gostuje u školama. Godine 2010. osvojila je nagradu Kiklop za roman ‘Hoću biti posebnaaaaa!’, a godinu kasnije i za slikovnicu pod naslovom ‘Maša i gosti’. Iste godine Sanja Pilić dobiva i međunarodno priznanje White Ravens za knjigu ‘Hej, želim ti nešto ispričati!’, a prema njezinim romanima ‘Sasvim sam popubertetio’ i ‘Mrvice iz dnevnog boravka’ režirane su predstave u zagrebačkom kazalištu Žar ptica.

-scena-10.09.09...andja maric...kisha..foto: anze petkovsek...Anđa Marić javnosti je poznata kao pjevačica, manekenka i TV voditeljica, a desetak godina pisala je kolumne za razne časopise i internetske portale. U svojoj obitelji poznatija je pod nadimkom slovojed zbog svoje velike ljubavi prema čitanju, a njezin roman prvijenac pod naslovom ‘Afra’ namijenjen je djeci i govori o samopouzdanju. Napisala ga je, kako kaže, u želji da svojem sinu prenese prave poruke i iskustva za koja smatra da su za djecu osobito važna te da u njemu potakne ljubav prema čitanju i književnosti. Je li njezina prva knjiga novi izazov, trenutak inspiracije koji je morao završiti u knjizi, oslobađanje emocija u nekoj novoj formi ili nešto treće, publika će imati prilike čuti 25. studenog u Bookcaffeu, u još jednoj zanimljivoj ‘Ženskoj priči’.

P. R.


Pročitajte još: Ženska priča: Mirjana Krizmanić i Aida Bagić


 

Tagged: , , , , , , , , ,