Ženska priča u Book caffeu

Prva ‘Ženska priča’ na rasporedu je u utorak 24. rujna s početkom u 20 sati, a imat ćete prilike uživati u razgovoru s poznatom književnicom Milanom Vlaović.

Ženska pričaU suradnji s Centrom za kreativno pisanje (CeKaPe), jedan utorak mjesečno u zagrebačkom Book caffeu održavat će se književne večeri znakovitog naziva ‘Ženska priča’ u sklopu kojih će komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostiti poznate hrvatske spisateljice koje će predstavljati svoje književne uratke i kroz ugodan razgovor pokušati ih približiti ženskoj publici.

Milana VlaovićGošća prve večeri Milana Vlaović, osim svoje književne karijere, poznata je autorica pjesama (‘Sasvim sigurna’ s kojom je Vesna Pisarović nastupala na Eurosongu 2002. godine te osvojila 11. mjesto), te je sestra poznate hrvatske missice Branke Bebić, i bivša supruga nogometaša Gorana Vlaovića. Do sada su objavljene tri njezine knjige – ‘Blato’, ‘Bomboni od meda’ i ‘Rašeljka i druge žene’, a ženska publika obožava suptilnost i iskrenost s kojom progovara  o muško-ženskim odnosima.

Ksenija KušecMilani Vlaović pridružit će se i Ksenija Kušec, književnica poznata po svojim kratkim pričama, te autorica knjiga ‘Reci mi sve’ i ‘Priče iz Sunčeva sustava. Ideja je da se kroz književne večeri na zanimljiv, edukativan i prije svega zabavan način vrati interes i ljubav prema knjigama, podrži  ‘ženska književnost’ i kultura, za što će biti zadužena voditeljica programa i njene gošće, poznate hrvatske književnice.

Dvanaest poznatih spisateljica, dvanaest nezaboravnih ženskih priča otkrivat će svijet književnosti u koji su svoja imena upisale: Rujana Jeger, Julijana Matanović, Milana Vlaović, Ivana Simić Bodrožić, Sanja Pilić, Merita Arslani, Milana Vuković Runjić, Lidija Dujić, Jasmina Rodić, Aleksandra Orlić, Tomica Šćavina i Silvija Šesto.

Cosmopolitan, Marijana Perinic, Aleksandra OrlicUz predstavljanje najnovijih knjiga renomiranih književnica, uz razgovor o knjigama napisanim i onima koje živimo, uživat ćete u ženskim pričama, upoznati svoje omiljene autorice i  kupiti knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

Provedite nezaboravnu večer, upoznajte sjajne i zanimljive autorice i priupitajte ih sve što želite saznati o njihovom radu i iskustvima!

Book Caffe

Tagged: , , , , , , , ,