ZG Wine & Food i festival pjenušaca Zagreb Bubbles

U zagrebačkom wine baru Basement održana je prezentacija projekata ZG Wine & Food i Zagreb Bubbles za predstavnike medija i partnere.U Galeriji Klovićevi dvori 3. lipnja održat će se po prvi puta veliki specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles. Među stotinjak izlagača gostima će se, osim najboljih domaćih proizvođača, predstaviti i najbolja strana pjenušava vina dostupna na hrvatskom tržištu, uključujući i petnaestak šampanjskih kuća. Kako u Hrvatskoj postoji oko 140 registriranih proizvođača pjenušavih vina, a na policama je dostupno preko 500 raznih domaćih i stranih etiketa, nesumnjivo je da se radi o jednom od najbrže rastućih segmenata vinske industrije.

Organizatori festivala Dražen Lazić i Dean Radinović naglasili su da je cilj festivala prije svega uspostava što kvalitetnijih poslovnih kontakata između vinara i posjetitelja koji će im omogućiti prodaju i plasman vina na domaće i strano tržište pa će se od strane organizatora pozvati i akreditirati najznačajniji regionalni kupci, počevši od vlasnika restorana i barova, F&B menadžera hotelskih kuća, sommeliera, distributera, predstavnika trgovačkih lanaca, itd. U danima koji prethode festivalu održat će se i nekoliko vinskih radionica od kojih se ističu radionice s plešivičkim pjenušcima u kojoj sudjeluju najbolji vinari iz te u Hrvatskoj vodeće regije u proizvodnji pjenušavih vina, Održat će se i masterclassi s uglednim stranim vinarijama kao što su Antinori i Tribaut Schloesser, moderirani od strane principala, a 1. lipnja će se u restoranu Apetit City održati i vinska večera s vinarijom Antinori.

Da se sve na zadrži samo na pjenušavim vinima, dan prije festivala Zagreb Bubbles, u petak 2. lipnja na istom će se mjestu od 17 do 21 sat održati i uvodno događanje Fine Wine Tasting na kojem će gosti moći kušati selekciju vina u izboru organizatora od oko 150 vrhunskih domaćih i stranih etiketa dostupnih na hrvatskom tržištu, uključujući i neke arhivske berbe i raritete. Za tu večer neće se prodavati klasične ulaznice, već će se preko tvrtke Entrio uvesti inovativni elektronski bezgotovinski sustav naplate Glownet kroz koji će gosti po kuponskom principu plaćati vina koja kušaju u mjeri od 0,05 l. Popis vina i točan princip organizacije bit će objavljeni uskoro.

Paralelno s festivalom Zagreb Bubbles, na platou Gradec će se od 26. svibnja do 11. lipnja održavati i restoranski festival ZG Wine & Food na kojem će se gostima kroz ugostiteljsku ponudu predstaviti sedam vodećih gradskih restorana i ugostitelja praćenih od strane najboljih hrvatskih vinara. Svake večeri bit će organiziran i bogati glazbeni program uz brojne koncerte i nastupe DJ-a na festivalskoj pozornici s otvorenim pogledom na grad i zagrebačku katedralu. Konačan raspored bit će objavljen sredinom svibnja.

D. L.


Griffin s Plešivice: Podcijenjenom portugiscu dodao je jednu nulu više!


Pjenušava prosecca vinarije Astoria


Franco Cattunar: Pjenušac od malvazije sa četiri zemlje


Tagged: , , , , , , , , ,