Zimska sezona i Nova godina u Sarajevu

U sklopu promotivne kampanje ‘Dobro došli u Sarajevo’, Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je u zagrebačkom hotelu Esplanade, zimsku sezonu i trodnevni novogodišnji spektakl.Malo je gradova na svijetu koji na tako malom prostoru mogu ponuditi toliko zanimljivosti kao Sarajevo. Povijesne znamenitosti, prirodne ljepote i poseban doživljaj susreta Istoka i Zapada razlozi su koji iz godine u godinu dovode veliki broj ljudi u posjet.

A ove zime u Sarajevu će ih biti još i više. Grad podno četiri olimpijske planine, na kojima zima nudi obilje mogućnosti za zimske sportove ili rekreaciju na snijegu, ujedno je i novogodišnji glazbeni centar regije.

Nermin Muzur, prvi čovjek kantonalnog turizma, najavio je novogodišnju proslavu u centru grada, kod Vječne vatre, koja počinje 30. prosinca, uz svjetske klasike u izvedbi orkestra Music Art.

Novogodišnju noć obilježit će čarolija povratka u bajkovita vremena uz jednu od najvećih regionalnih pop zvijezda – Zdravka Čolića. Uz vrhunsku produkciju i program, popularni Čola najavio je posebnu feštu za sve posjetitelje, a hrvatskoj publici se obratio video porukom.

Prvi dan Nove 2018. godine publika može uživati uz bezvremenske hitove Crvene jabuke, čiji je frontman Dražen Žerić Žera bio na zagrebačkom predstavljanju i najavio, barem nakratko, povratak u rodni grad.

M. T.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,