Darujemo ulaznice: Živio Harms! Čuda postoje u Kerempuhu

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem Kerempuh darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu ‘Živio Harms! Čuda postoje’, u režiji Aleksandra Popovskog, koja će biti prikazana 17. svibnja u 20 sati.
Živio Harms! Čuda postojeU subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Redatelj Aleksandar Popovski postavlja tekstove jednog od najoriginalnijih ruskih satiričara, čovjeka čiji je život obilježila neutaživa strast prema ženama i neslomljivi otpor prema totalitarnom sistemu. Zabranjen i označen kao nepodoban, opasan samo zbog toga što je bio drukčiji. Čudak, Rus u liku Sherlocka Holmesa, koji je čudaštvo koristio kao jedino oružje protiv staljinizma. U vremenu u kojem je ljudskost izgubila smisao, on se okrenuo besmislu i njime se odupirao vladajućoj ideologiji. Taj izvrnuti Čehov, vječno s lulom u ustima, zabranjen je i označen kao nepodoban, a smio je objavljivati jedino knjige za djecu.

U novoj Kerempuhovoj predstavi Popovski će uprizoriti odabrane besmislice, slučajeve, fragmente drama i poezije. Svim je tekstovima zajednička dramatična nit i prožetost specifičnim humorom. Jedinstven stil djela, osebujni likovi i portret jednog svijeta zbog kojeg se etablirao novi pridjev harmsovski. Sve su to razlozi zbog kojih se iznova vraćamo tom Petru Panu kojeg s velikim uzbuđenjem i danas otkrivaju nove generacije. Po prvi put na sceni Kerempuha – Daniil Ivanovič Juvačov ili samo Harms.

Adaptaciju teksta potpisuju Aleksandar Popovski i Dora Delbianco. Kostime je izradila Marita Ćopo, scenografiju Aleksandar Popovski, Nina Bačun i Roberta Bratović dok je za glazbu zaslužan popularni makedonski trio Foltin.

U predstavi sudjeluju Linda Begonja, Ivan Đuričić, Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec i Branka Trlin. Uz njih, po prvi puta na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh, nastupit će i novi član glumačkog ansambla Rakan Rushaidat te stipendistica kazališta, mlada studentica glume Mia Anočić Valentić.

Kerempuh

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,