Zlatni Zagreb: Koncert Šimuna Matišića i Matije Dedića

Mladi vibrafonist Šimun Matišić i pijanist Matija Dedić u četvrtak, 24. studenoga (20 sati) nastupit će na posljednjem koncertu prvog ‘Zlatnog Zagreba’ – ciklusa koncerata posebnog sjaja u Opatičkoj 10.matija-dedic-i-simun-matisic-foto-edita-sentic‘Jedini pravi nasljednik legendarnog Boška Petrovića’ i ‘jedan od najtalentiranijih mladih jazz glazbenika’, mladi i nadareni vibrafonist i udaraljkaš Šimun Matišić, već za sobom ima niz izuzetnih glazbenih uspjeha. Na cijenjenom Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju pobrao je ovacije publike kao predgrupa legendarnom jazz vibrafonistu Garyju Burtonu, a na Splitskom ljetu sa samo 15 godina odnio je prestižnu nagradu Judita za nastup uz trio njegova oca, jazz gitarista Mate Matišića i francuskog jazz gitarista Christiana Escoudéa.

Šimun, koji na Muzičkoj akademiji u Zagrebu paralelno studira udaraljke i kompoziciju, doista je ‘jazz zvijezda u nastajanju’, o čemu svjedoči već i njegov CD prvijenac ‘Jazz Nocturno’, koji je naišao na odlične ocjene i publike i kritike, kao i suradnja s Matijom Dedićem koja bi uskoro trebala rezultirati i prvim zajedničkim CD-om.

Samo dva dana prije Zagreba, Šimun i Matija pokazat će svoje glazbeno umijeće u atriju ÖBV-a u Beču. U Zagrebu će, pak, predstaviti izuzetno atraktivni program velikana jazza kao što su Keith Jarrett, Pat Metheny i Chick Corea.

B. Š. / Foto: Edita Sentić

Tagged: , , , , , ,