Zoran Predin i Matija Dedić: Gdje poljupci krote lava

Sjajna suradnja između velikog slovenskog autora, glazbenika i pjevača Zorana Predina te ponajboljeg hrvatskog pijanista Matije Dedića započeta prije pet godina, dobila je svoj nastavak u izvrsnom albumu ‘Tragovi u sjeti 2’ (Croatia Records).

Prvi singl s albuma je autorska pjesma Zorana Predina ‘Gdje poljupci krote lava’ koja je sada dobila i sjajan artistički video spot, čiji je redatelj talentirani Ljubo Zdjelarević.

‘Spot za pjesmu Gdje poljupci krote lava sniman je na ulasku u Lonjsko polje, u suradnji s dobrim ljudima sela Repušnica. Krajolik poplavnih površina i jarko sunce stvorili su izvrsnu kulisu melankoličnoj pjesmi te nadopunili atmosferu začudnog, ali simboličkog prikaza pogrebne povorke i zadnjeg oproštaja od voljene osobe’, izjavio je Ljubo.

‘Zoranov autorski zgoditak kojeg je na albumu ‘1 dan ljubavi’ snimio Massimo, uz diskretne Matijine klavijature (i opet sugestivan solo) pretvoren je u laganicu ‘cohenovskog’ profila s odličnim ženskim pozadinskim vokalima koji dodatno podcrtavaju dojam ‘cohenovštine’, zapisao je osvrt o pjesmi kritičar Zlatko Gall.

Album ‘Tragovi u sjeti 2’ donosi tako raznolik izbor vrhunskih pjesama, da će sigurno svaki slušatelj u njemu naći više svojih favorita. Na albumu se nalazi 12 pjesama od kojih su neki prekrasni prepjevi poznatih pjesama kao što su ‘Moja voda’, ‘Zažmuri’, Potraži me u predgrađu’, ‘Nebeska tema’, ‘Odmah kaži da’ i ‘Odlazak’ značajnih autora i izvođača koji su obilježili regionalnu glazbenu scenu. Osim tih prepjeva, sjajan je dvojac obradio i nekoliko pjesama s folklornim i narodnim elementima kao što su ‘Sve što želim u ovom trenutku’, ‘Šta će mi život’ i ‘Lela Vranjanka’ koje su dobile potpuno novo glazbeno ruho. Uz njih tu su i autorske pjesme Zorana Predina u novim aranžmanima.

Glazbenu produkciju, snimanje, miks i mastering potpisuje Danilo Ženko. Izvršni producent albuma je ArtBiro, a dizajn albuma potpisuje Ana Nikolić Baće.

C. R.


Zoran Predin i Damir Kukuruzović
Zoran Predin u Hard Placeu
Tagged: , , , , , , , , , , ,