Zoster: Srce uzavrelo

Bosanskohercegovački rock sastav Zoster predstavlja svoj četvrti studijski album – ‘Srce uzavrelo’ u izdanju Menarta. Osim singlova ‘Gavrilo‘ i ‘Brod koji tone‘ kojima je i najavljen, novi nosač zvuka publici donosi još osam novih pjesama.
Zoster-Mario Knezović‘Od izdavanja posljednjeg studijskog albuma Imači kada prošle su pune tri godine, a u tom se periodu mnogo radilo, stvaralo i konačno ostvarilo. Da bi zaokružili album u jednu cjelinu morali smo od mnoštva pjesama probrati one koje se uklapaju u ovaj koncept, a koncept je – kao što sam naziv albuma kaže – Srce uzavrelo‘, govori o novom albumu frontmen benda, Mario Knezović, te nastavlja: ‘Likovi iz pjesama su temperamentni junaci ili antijunaci, nagle naravi, laki na obaraču, ukratko srca uzavrela. Pjesma Gavrilo, naš prvi singl s ovog albuma, govori o jednoj povijesnoj ličnosti koja je upravo takva – manje su bitne povijesne okolnosti, a više osjećanja Gavrila i njegovo unutarnje stanje. Da li je on junak ili antijunak, da li je heroj ili zločinac, o tome će se uvijek voditi rasprava. Mi nismo dostojni donositi bilo kakav sud, samo smo postavili neka pitanja.’

Zoster-Srce uzavreloGrupa Zoster do sad je objavila dva singla s albuma ‘Srce uzavrelo’, a uskoro izlazi i treći singl, ‘Volio sam te’ za koji se ovih dana snima i spot. U pripremama su i koncertne aktivnosti te promocija albuma.
Album ‘Srce uzavrelo’ snimali su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering rađeni su u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a produkciju albuma potpisuje Edin Zubčević.

Zoster je nastao 2000. godine u Mostaru i do sada su objavili tri albuma; ‘Ojužilo’ (2005.), ‘Festival budala’ (2007.) i ‘Imači kada’ (2012.).

Trenutačnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas i Goran Rebac – bubnjevi.

M. L. / Foto: FAMA


Pročitajte još: Zoster opjevao Gavrila Principa


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,