Zviždanje – Glenn Greenwald: Nemaš se kamo sakriti

U Hrvatskoj, četiri dana nakon svjetske premijere, bit će predstavljena knjiga američkog novinara i borca za ljudska prava Glenna Greenwalda ‘Nemaš se kamo sakriti: Snowden, NSA i američka država nadzora’.
Glenn Greenwald-Nemaš se kamo sakriti

Autor je za otkrića koja su sublimirana u novom naslovu u travnju 2014. godine dobio Pulitzera, najveću američku novinarsku nagradu. Predstavljanje će se održati u subotu 17. svibnja u 18 sati u dvorani Müller kina Europa u sklopu 7. Subversive Festivala.

O knjizi, slobodi, kontroli i zviždanju govorit će Igor Marković, izvaninsitucionalni znanstvenik s fokusom na medijske i kulturalne studije. Marković je suosnivač i suurednik časopisa Limen – journal for theory and practice of liminal phenomena i član uredništava časopisa Ubiq i LibraLibera. Društvenim implikacijama računalnih tehnologija bavi se više od dvadest godina, pri čemu je sudjelovao na stotinjak konferencija i objavljivao u brojnim znanstvenim i neakademskim časopisima, zbornicima i magazinima. Trenutno radi kao koselektor Human Rights Film Festivala u Zagrebu pri Multimedijalnom institutu.

Video vezom u razgovor će se uključiti Jerome Roos, pisac, aktivist i filmski djelatnik, pokretač portala ROARmag.org. Pridružit će se – linkom iz svijeta – i Santiago & Pedro, osnivači pokreta Associated Whistleblowing Press. Knjiga će u Hrvatskoj izaći u utorak, 20. svibnja, te će se moći pronaći u svim knjižarama lanca Algoritam Profil Mozaik.

Ovogodišnji Subversive Festival, s naslovnom temom ‘Moć i sloboda u doba kontrole: mreže – ideologija – alternative’, koji se održava od 3. do 17. svibnja u Zagrebu, okuplja vodeće svjetske intelektualce, znanstvenike, umjetnike, filmaše, aktiviste i društveno odgovorne građane.

Profil

Pročitajte još: 7. Subversive Festival: Moć i sloboda u doba kontrole , Chomsky i Vltchek: O zapadnjačkome terorizmu

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,