Gavella: Siječanjsko izdanje G • točke

Siječanjsko izdanje ‘G • točke’ održat će se 12. siječnja u foajeu zagrebačkog kazališta Gavella, gdje će se razgovarati, čitati, pjevati, slušati i gledati umjetnike koji su svojim radom obilježili prethodnu godinu.Ivica Đikić napisao je scenarij za TV seriju ‘Novine’ i izdao ‘Bearu’, dokumentarni roman o Srebrenici koji je podigao podosta prašine u regiji. Pero Kvesić snimio je osebujni autobiografski dokumentarac ‘Dum Spiro Spero’, a treći album ‘Tišina’ Sare Renar dospio je na vrhove top lista svih domaćih glazbenih kritičara.

O životu, umjetnosti i smrti, uz pokoji glazbeni i filmski intermezzo, s gostima će razgovarati Ivan Jozić, Nenad Puhovski i Vladimir Šagadin. Ritam sekciju i dalje čine Porto Morto i Dj Snih.

Ulaz je besplatan, osigurajte svoje mjesto na vrijeme, vrata se otvaraju u 21 sat, a program započinje pola sata kasnije.

Projekt ‘G • točka: Grad u Gavelli’ zamišljen je kao platforma unutar koje će se u mjesečnom ritmu stvarati nove, zajedničke, inovativne i hibridne umjetničke forme. Spojem live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti, pruža se mogućnost drugačijeg doživljaja kako umjetničkog djela tako i njegova autora ili autorice. Projekt organiziraju Festival europske kratke priče i Centar za kreativno pisanje u suradnji s kazalištem Gavella.

S. V.


Kulturni projekt G · točka – Grad u Gavelli

Tagged: , , , , , , , , , , ,