700 djece na likovnim radionicama

HDLU je tijekom studenog i prosinca organizirao 60 likovnih radionica u zagrebačkom shopping centru Arena na kojima je sudjelovalo 700 djece iz škola i vrtića.
HDLU-likovne radioniceLikovne radionice su osmislili i vodili likovni umjetnici, članovi HDLU-a: Ante Teskera, Ksenija Filipović, Irena Vasilj, Ivan Tudek, Iva Milinković, Ivana Ognjanovac, Lea Popinjač, Maja Kalogera, Marta Tuta, Maja Šimunović, Marija Lopac, Nataša Vuković, Sanja Bauernfreund, Vesna Šantak, Marta Živičnjak, Nebojša Vuković, Sanja Pribić, Željka Grobotek, Ljiljana Mihaljević, Nina Bešlić i Renata Facan pl. Kušec.

Na radionicama su polaznici naučili izrađivati mobile od najrazličitijih materijala, izrađivati vjenčiće i adventski kalendar te prigodne božićne ukrase i čestitke. Izrađivali su se dvorci iz mašte, slikovnice, lutke od kartona. Veliko zanimanje izazvala je radionica oblikovanja likova od papira. Učio se i origami, crtanje simetričnog i asimetričnog portreta, izrada mozaika, te se upotrebljavao i učio čitav niz različitih likovnih tehnika.

Likovne radionice dio su šire suradnje Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Arena Centra kojom su likovni umjetnici, članovi HDLU-a, sudjelovali u obilježavanju pete godišnjice te oplemenjivanju adventskog razdoblja u Arena centru. Osim radionica, suradnja je podrazumijevala produkciju i jednogodišnje izlaganje 3 site-specific instalacije autora Predraga Todorovića, Božice Dee Matasić i Ide Blažičko te oslikavanje 50 kugli prema konceptu 50 različitih umjetnika koje su izložene u prostoru do Nove godine, a nakon toga će primijeniti u humanitarne svrhe, u suradnji s udrugom Crveni nosovi.

HDLU


Umjetnici-Božićne kugle
50 božićnih kugli renomiranih umjetnika
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,