Bjelovar: Spektakularna Carmina Burana na Terezijani

Grad Bjelovar s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar po 26. put organizira manifestaciju Terezijana.Od 15. do 19. lipnja Bjelovar će preplaviti zabava za sve naraštaje koja će vas vratiti u doba carice Marije Terezije.

Uz bogat i raznovrstan program koji će predstaviti povijest i tradiciju vezanu uz caricu Tereziju te bjelovarsko-bilogorski kraj, organizatori su pripremili pravu senzaciju. Početak ljeta bit će stvarno za pamćenje, jer službeni početak Terezijane počinje senzacionalnom ‘Carminom Buranom’ pod zvijezdama. U četvrtak, 16. lipnja (21 sat) moći će se besplatno uživati u glazbi na velikoj pozornici na bjelovarskom Trgu Eugena Kvaternika.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, pod dirigentskom palicom maestra Miroslava Vukovojca Dugana, izvodi planetarno popularno ostvarenje Carla Orffa – kantatu ‘Carmina Burana’.

‘Himna životne radosti’ ili ‘Moćno ostvarenje glazbe 20. stoljeća’ – samo su neki superlativi kojima se obično opisuje ovo Orffovo remekdjelo. A zajedno s moćnim i svima znanim zapjevom ‘O fortuna’, ne prestaje privlačiti i oduševljavati slušatelje na brojnim pozornicama diljem svijeta.

Zbor od 90 pjevača, četiri solista i 50 glazbenika na jednoj pozornici stvorit će nevjerojatnu atmosferu pod vedrim nebom Bjelovara. Ovaj koncert se jednostavno – ne propušta.

N. P.


Tagged: , , , , ,