Divlje jagode: Biodinamička ljubav – 12. album

Živuće rock legende Divlje Jagode, predvođene karizmatičnim Zeletom, kojeg fanovi već dugo zovu ‘maestro gitare’, točno u utorak, 16. prosinca objavit će novi album ‘Biodinamička ljubav’ pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, pripreman i sniman gotovo dvije godine.
Divlje jagode‘Biodinamička ljubav’ njihov je jubilarni deseti studijski album, odnosno dvanaesti ako pribrajamo izdanja na engleskom jeziku, a također, od posljednjeg studijskog albuma ‘Od neba do neba’ prošlo je točno deset godina! Puni snage, kreativne i sviračke energije Divlje jagode u albumu ‘Biodinamička ljubav’ nude strast, žestinu, osjećaje, energiju, emocije, magiju i unikatnu virtuoznost svojstvenu osnivaču ‘Jagoda’, gitaristi Zeletu, koji svakim novim albumom Jagoda ide naprijed i donosi nove trendove smjernica rock glazbe na ovim prostorima. Tako i sada, ‘Biodinamička ljubav’ nudi neke od ‘instant classic’ hitova, svevremenske balade, galopirajuće hard ‘n’ heavy eksplozije, emotivne pjesme s moćnim i motivirajućim refrenima, sve do blues klasika koji će vas očarati, kako instrumentalnom, tako i neponovljivom vokalnom izvedbom i snažnim tekstovima. Ako ste fan Pink Floyida, AC/DC, Iron Maidena, Thin Lizzy ili stare škole bluesa, ovaj album Divljih Jagoda pružit će vam potpuni užitak obojan specifičnim zvukom ‘Jagoda’ koji je obilježio više od tri desetljeća rocka na ovim prostorima, ali i mnogo šire. Vrhunski dizajn omota i kompletnog pakovanja albuma odradio je Igor CC Kelčec, čije dizajnersko ime kao brend govori mnogo samo za sebe. Kako album nosi neobično ime i znakovitu poruku, jednako tako omot je izazvao veliki interes na Facebook stranici Divljih Jagoda gdje fanovi pokušavaju dokučiti priču koja se krije iza zanimljivog dizajna.

Album ‘Biodinamička ljubav’ nudi 11 pjesama Divljih jagoda. Uz već ranije objavljene singlove ‘Ne, nisam ja’ i ‘Samo da znaš’, na albumu se nalazi i legendarna pjesma Jagoda ‘Đavolji Grad’, originalno objavljena 1983. na albumu ‘Čarobnjaci’, koju je beskompromisno vokalno interpretirao novi pjevač Divljih jagoda, Livio Berak. Na albumu kao gosti sudjeluju bivši pjevači ‘Jagoda’ Marko Osmanović i Žanil Tataj, kao i pjevačica grupe Negative Ivana Peters i blues otkriće Vladimir Kmoniček iz Osijeka.

Pjesma ‘Kad te netko spomene’ najavni je singl albuma. Snažna i emotivna pjesma izuzetno realnih stihova, govori o trajnoj ljubavi koja nas proganja bez obzira je li naša veza odavno završila. Tu priču je na osebujan način u videospotu pokušao dočarati mladi tim iz zadarske produkcijske kuće ‘Kreathia’, predvođen redateljem Igorom Goićem, koji su snimali spot tri dana na dvije lokacije u Zadru. Osnivač banda Zele s fanovima je o novom albumu Jagoda želio podijeliti sljedeće mišljenje: ‘Nakon trideset i pet godina postojanja grupe, pjesama koje nikako ‘da prođu’, dvanaest snimljenih albuma, miliona prodanih ploča, kaseta i CD-ova, nema potrebe objašnjavati što je to umjetnik htio reći. Ja pripadam svima onima koji me žele i onima koji su se našli u mojim pjesmama. Pred vama je dvanaesti po redu album i jedanaest pjesama. ‘Jagode’ i moja malenkost vam žele sve ono što bi mi i sami sebi poželjeli.’

U ponedjeljak, 23. prosinca Divlje jagode će imati ekskluzivnu promocijsku prodaju albuma u prodavaonici Croatia Recordsa u Zagrebu (Bogovićeva 5). Albume će potpisivati Zele i Livio, a najbrži kupci na poklon će dobiti božićno izdanje Metal Detector magazina sa Zeletom na naslovnoj stranici i njegovim velikim intervjuom.

Croatia Records

Tagged: , , , ,