Glina: Mrak čudak za djecu i odrasle

Teatar Točka na i ovih predstavit će se kazališnim komadom ‘Mrak čudak’ za djecu i odrasle u Glini, što će biti prva profesionalna premijera u tom gradiću nakon Drugog svjetskog rata.Predstava je nastala na inicijativu glumice Antonije Šašo Brkanić, koje se školovala i odrasla u Glini. Kampanjom ‘Okolo naokolo’, koje je ova predstava dio, cilj je dovesti predstave u sve kutke Hrvatske, osobito tamo gdje ih je najmanje i gdje ljudi nemaju mogućnost za čest doticaj sa živom umjetnosti.

‘Mrak čudak’ je predstava napravljena kao teatar sjena po čemu se ističe kao jedinstvena i nesvakidašnja. Veliki je ovo događaj za Glinu, tim Točke na i, a i veliki pomak za hrvatsku kulturu koja se napokon počinje decentralizirati i širiti po svim dijelovima domovine.

Režiju predstave potpisuje Silvije Vadla, a glume Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić. Adaptaciju teksta napisala je Kristina Kegljen po motivima istoimene priča Feride Duraković. Producentica je ravnateljica kazališta Iva Srnec uz pomoć glumaca i cijelog autorskog tima. Za scenografske likovne elemente zaduženi su Irena Kraljić i Marko Delić, a glazbu su radili Mladen Klarić i Amir Sinanović. Ista ova ekipa glumaca prije nekoliko je tjedana nagrađena glavnom nagradom stručnog žirija ‘Dobro drvo’ za najbolju predstavu na Festivalu ekološkog pozorišta (FEP) u Bačkoj Palanci

Svečana premijera održat će se 22. rujna u 19 sati, a ulaz je slobodan.

A. S.


Tagged: , , , , , , , , , , ,