1. Gin Gourmet: Sajam hrvatskog gina, rakija i likera

Na zagrebačkom Maksimiru, unutar AvantGarden Event Squarea, održan je 1. Sajam hrvatskog gina, rakija i likera pod nazivom ‘Gin Gourmet’.AvantGarden, kako i samo ime kaže, mjesto je za organizaciju raznih događanja, a iza njih stoji niz privatnih i korporativnih evenata, među kojima Sajam specijalnih whiskyja, ‘Whiskey Leaks’ i koncept pop-up večera ‘Gypsy tables’.

Gin, apsolutni klasik među alkoholnim pićima, posebnu pažnju u novije vrijeme plijeni među mlađom populacijom i pripadnicama ljepšeg spola. Žene su sve češći ljubitelji ovog poznatog „muškog“ pića, koji se osim dobrog okusa ističe i u vizualnom smislu.

Sajam ‘Gin Gourmet’ pružio je domaćim proizvođačima priliku da se na jednom mjestu povežu i prezentiraju plodove svog rada – gina, rakije i likere. Hrvatske destilerije iznimnu pažnju posvećuju proizvodnji visokokvalitetnog domaćeg proizvoda. Posebnost naših ginova je u tome što su u potpunosti napravljeni od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka, aromatičnih prirodnih biljaka s područja cijele Hrvatske.

Ljubitelji ovog pića imali su jedinstvenu priliku upoznati ove proizvode: Nostromo Gin istarske destilerije Rossi; craft gin HVAR22 s Hvara, The Rebel Gin zadarske Maraske, Rhapsody Dry Gin iz Samobora, MAP gin, Karbun gin iz buzetske Aure, zagrebački Old Pilots, novogradiški MB72 gin, Koraca gin iz Motovuna…

Izlagači su predstavili svoje proizvode na zasebnim štandovima te na centralnom šanku, na kojem su se pojedinačno prezentirali. Namjera ovog Sajma je i educiranje posjetitelja o nastanku hrvatskog gina, rakija i likera s ciljem očuvanja domaćeg izvornog proizvoda.

Zbog velikog interesa već je u pripremama i ljetna verzija Sajma, koja će se održati u Zadru, 16. i 17. kolovoza na jednoj atraktivnoj lokaciji.

P. R.

Tagged: , , , , , , , ,