11. Ogulinski festival bajke

U Ogulinu je održan 11. Ogulinski festival bajke, ove godine poseban po obilježavanju 100. obljetnice prvog izdanja zbirke bajki ‘Priče iz davnine’ Ivane Brlić Mažuranić.Ogulin-festival bajke Bogatom zabavnom i edukativnom programu pridružila se i Udruga Nova stranica Zagreb za promicanje kulture čitanja i pisanja s predsjednicom Rominom Bengez, a uz potporu tvrtke Helb.

Rad i djelovanje Udruge predstavljen je brojnim posjetiteljima iz Ogulina i okolice te Zagreba i Rijeke čiji entuzijazam nije pokvarilo ni loše vrijeme. U suradnji s priznatom grafičkom dizajnericom Petrom Križan osmišljena je kreativna radionica ‘Oživi likove iz Priča iz davnine’.

Romina BengezBrojni mališani pokazali su veliku kreativnost izrađujući i ukrašavajući papirnate lutkice, futrole za mobitele, knjiške graničnike i ostalo prema vlastitim idejama, no uživali su i njihovi roditelji otkrivajući svoje već zaboravljene talente.

Svaki sudionik je osim svoga gotovog unikatnog ‘proizvoda’ na dar dobio i jednu knjigu Naklade Bulaje, Funditusa i ostalih izdavača prema vlastitom odabiru. Unatoč završetku školske godine i početku ljetnih praznika, moglo se zaključiti da djeca vole i žele čitati te stvarati nešto novo, drugačije, originalno, svoje.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,