13 godina projekta Kultura turizma

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade i ove godine provodi projekt ‘Kultura turizma’.Riječ je o projektu u kojem se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Ove godine je u ‘Kulturi turizma’ sudjelovalo šest škola, a finalno predstavljanje projekata održano je u Zagrebačkom plesnom centru. Ukupno je s mentorima sudjelovalo 159 sudionika, a radi se o školama:
1. Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb – ‘Zagrebački kino vremeplov’
2. VII. gimnazija – ‘Filmski Zagreb’
3. Srednja škola Centar za odgoj i obrazovanje – ‘Pomiriši, okusi, ponesi’
4. Hotelijersko turistička škola u Zagrebu – ‘Zagreb – pet friendly grad’
5. XVI. gimnazija – ‘Svi putevi vode u Maksimir’
6. Zdravstveno učilište Zagreb – ‘Nešto staro – nešto novo’Ovom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: ‘Projekt Kultura turizma kroz edukaciju učenika srednjih škola doprinosi podizanu svijesti o vlastitom gradu kao turističkoj destinaciji te upoznavanju mladih s turističkim, povijesnim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Jako smo ponosni na sve učenike koji u okviru ovog projekta istražuju turističku stranu grada i promišljaju mogućnosti vrednovanja postojeće turističke ponude, ali i razvoja nove. Interaktivnom nastavom učenicima se na drugačiji način približavaju naša baština, kultura i turizam, a izuzetno pozitivne reakcije učenika i profesora iz godine u godinu daju nam snažan poticaj za nastavak projekta s budućim generacijama.’

‘Kultura turizma’ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati projekte s turističkom tematikom koje, potom, javno prezentiraju.

D. D. / Foto: TZGZ


Tagged: , , , , , , ,