2. Food Film Festival Zagreb

Zagrebački park Zrinjevac, od 8. do 17. rujna postat će dom Food Film Festivalu (FFFZ), za sva osjetila. Domaćim Central Parkom zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica. U svom prvom izdanju ovaj je festival osvojio srca, ali i trbuhe Zagrepčana i brojnih turista, a ove nam sezone priprema još i više.
2. Food Film Festival Zagreb
Food Film Festival Zagreb donosi u Zagreb najbolju kombinaciju – hranu i film. Zamišljen je kao spoj te dvije umjetnosti, filmske s onom pripravljanja hrane te posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki gradski piknik na travi.

Lari&Penati, Hole in one pub, Pod zidom, Wok by Matija, Binimoto, Wurst bar Harmica, Plac, Bistro 75, Crno govedo by Baltazar, A most unusual garden, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Wine bar Bornstein, Vinolicious, Rakijarnica, Biokuća, Bakina tajna, Toxic, Pitija, Hrvatske divote, San Servolo, Fantasy Food, Šumski kuhar i Kuća pršuta, samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom deset dana toga festivala predstavljati svoj gastrokoncept i uveseljavati brojne turiste i domaće posjetitelje svojim delicijama.

Uz odličnu gastro i filmsku ponudu čeka nas i bogati program – kulinarske radionice s ponajboljim domaćim chefovima iz cijele Lijepe naše, dječji program uz igraonice i dječje filomove te zabavni program tijekom dana i večeri.

Poslijepodnevni sati rezervirani su za otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda.

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su ‘Paklena kuhinja’, ‘Pogrešna dostava’, ‘Jiro dreams of sushi’, ‘Stranputica’, ‘Today’s special’, ‘A good year’, ‘The Trip’ i ‘Mostly Martha’ uz koje će posjetitelji moći uživati u prigodnim menijima. Uz kreativnu filmsku ponudu gastro kućica svi posjetitelji moći će doživjeti višeosjetilno filmsko iskustvo uživajući u pravom pikniku na dekicama. Svaka će od ugostiteljskih kućica nuditi i po jedan FFFZ Coca-Cola meni po atraktivnim cijenama.

‘Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastro rapsodijom, uživati u čarobnom rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba. Upravo zato, kako bi cijeli grad Zagreb svih deset dana festival živio u ozračju vrhunske filmske gastronomije te omogućio svojim gostima i posjetiteljima da jedu kao iz filma – fino i povoljno, Food Film Festival uz 30 gastro-kućica smještenih na Zrinjevcu, od ove godine, proširio se i na 20 najboljih, najkreativnijih i najfinijih zagrebačkih restorana i bistroa’, rekla je direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić i dodala: ‘Ima li išta bolje od dobre atmosfere, pozitivne vibre i ugodnog druženja sa svojim prijateljima u srcu Zagreba? Ima li išta zanimljivije od savršeno provedene večeri na filmskom pikniku na travi uz hranu najpoznatijih zagrebačkih bistroa i slastičarnica, odličnih foodie filmova i sve to u najljepšem zagrebačkom parku tijekom toplih post-ljetnih dana?’.

‘Prepoznali smo Food Film Festival kao prvo događanje u Zagrebu na kojemu je moguće doživjeti čarobnu kombinaciju ukusne hrane, filmskih projekcija i kulinarskih radionica i to na omiljenoj zelenoj oazi u centru grada, parku Zrinjevac. Coca-Cola dijeli istu strast prema dobrome okusu i zabavnim trenucima i upravo nam je zato izuzetno drago da smo glavni sponzor Food Film Festivala Zagreb već drugu godinu te da kroz zanimljive kulinarske radionice organizirane u suradnji s poznatom hrvatskom gastro blogericom Sandrom Gašparić možemo doprinijeti bogatome festivalskom program’, izjavila je Claudia Toscano, voditeljica robne marke Coca-Cola Adria.

P. R.


Foodie filmovi
Top 20 najboljih filmova o hrani
Tagged: , , , , , , , , , , ,