2. Naturala Well Break: Nove vježbe i saznanja

Najbolja stvar koju nekad možemo napraviti je zastati i stisnuti pauzu #takeabreak, i to bez osjećaja krivnje, jer znamo da radimo nešto dobro za sebe. S time je na umu i nastao Naturala Well Break, hvalevrijedan projekt u režiji portala Naturala.hr i SCORE Fitness Club.Drugo izdanje ovog ekskluzivnog trosatnog događanja ponovno je potvrdilo zašto se tražilo mjesto više. Držeći se provjerenog koncepta, ali sa željom da polaznicama priušti drukčije iskustvo, drugi Naturala Well Break event predstavio je brojne novitete.

‘Naturala Well Break donosi sklad između vježbanja, opuštanja i druženja, s bogatim nagradama i poklonima sponzora. Ponosni smo što su naše polaznice prepoznale ovaj koncept i uzele nekoliko sati samo za sebe’, izjavila je Andrea Neđeral, glavna urednica i vlasnica portala Naturala.hr.

Nakon uvodnog dijela, fitness trenerica i diplomirana nutricionistica Marija Andrijašević započela je program vježbama balance pilatesa koje su sve dobrano zagrijale i povisile razinu serotonina, hormona sreće. Na kraju je poručila: ‘Krećite se, ljudi, jer kretanje je život!’ Nakon toga se posvetila trigger pointsima – žarišnim i hiperiritabilnim točkama smještenim u zategnutom pojasu skeletnih mišića te otkrila kako nam kod bolova može pomoći obična teniska loptica.

Lako primjenjivim i korisnim saznanjima tu nije bio kraj jer je nakon toga uslijedio poučan panel čija je tema bila prirodna ljepota i neinvazivni anti-age tretmani. Glavnu su riječ vodile Andrea Neđeral, Ana Mogulić, voditeljica kozmetologije u Poliklinici Bagatin i Jasmin Idonea Yeoman, suradnica iz tvrtke Ro. Ra. Natura. Ana je polaznicama otkrila kako odabrati proizvode i tretmane koji će savršeno odgovarati njihovoj koži. ‘Naglasak je na prihvaćanju vlastitog izgleda i načinima kako ga možemo njegovati te iz njega izvući ono najbolje’, poručila je.

Jasmin se koncentrirala na ljepotu koja dolazi iznutra, kroz pravilnu prehranu i korištenje probiotika te savjetovala kako možemo odabrati probiotik koji će odgovarati našem stilu života i tegobama. ‘Zdrava prehrana u kombinaciji s kvalitetnim probioticima poboljšat će probavu, a time će se poboljšati i stanje kože’, poručila je Jasmin.

Panel je bio popraćen zanimljivom raspravom i upitima, a polaznice su bogatije za nove korisne informacije koje će ih voditi na putu do zdravlja i wellbeinga. Kraj eventa bio je rezerviran za opuštanje. Meditaciju i vježbe disanja vodila Vjerna Nevistić, diplomirana kineziologinja i vlasnica Venus Hot Yoga studija, koja je svojim opuštajućim glasom i savjetima otkrila sve tajne jogijskog opuštanja.

U pauzama su se isprobavali ukusni smoothieji s potpisom zlatnih sponzora eventa – Kotanyi začina i Adeza – dok je Aquarius voda bila zadužena za osvježavanje tijela i uma te vraćanje izgubljenih minerala. Svim su kavoljupcima na raspolaganju bile neograničene količine fantastične illy kave koja se savršeno slagala sa zdravim snack zalogajima Nutty BARicama i pričama koje su polaznice međusobno razmjenjivale. Ponovno je bila organizirana i bogata nagradna igra, a svi su kući ponijeli pune ruke goody bagova s vrijednim poklonima koje su pripremili DermalogicaRo. Ra. NaturaHumed pharmaPoliklinika BagatinComma fashion Hrvatska, BioetericaBoutique Hotel AtlantidaPoliklinika Sinteza i Foreo.Sljedeći Naturala Well Break održat će se 2. srpnja. Osigurajte svoje mjesto što prije, jer je broj kotizacija ograničen. Sudjelovanje iznosi 290 kuna (PDV uključen), a prijaviti se možete na: [email protected].

N. R. / Foto: Luka Dubroja


Naturala Well: Preuzmite besplatno izdanje Domaće je domaće


Tagged: , , , , , , , , , ,