2. sezona serije Crno-bijeli svijet

Produkcijska kuća Interfilm započinje u subotu, 13. veljače za Hrvatsku radioteleviziju snimati drugu sezonu serije ‘Crno-bijeli svijet’, autora Gorana Kulenovića. Riječ je o 12 novih epizoda popularne dramske serije s humorističnim elementima, čija se radnja u novoj sezoni odvija tijekom 1981. i 1982. godine.
Crno-bijeli svijet 2. sezonaU središtu pozornosti ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, a uz njihovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskoga novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas), pratimo i događanja u obiteljima Kipovih roditelja.

Zanimljivo je i u životu najmlađih generacija tih dviju obitelji: Jagodina kći Una uz započetu studentsku karijeru (upisala je studij glume) i dalje pokušava ostvariti i rokersku, a Kipov brat Žac intenzivno živi svoju prvu ljubavnu romansu s Ladom, djevojkom iz razreda koju smo  već upoznali u prvoj sezoni ‘Crno-bijelog svijeta’. Uz niz također dobro nam poznatih likova iz prve sezone (Marina, Dunja, Nenad, Pajzlek, major Kurtela i dr.) u seriji se pojavljuju i mnogi novi likovi (uglavnom je riječ o srednjim i manjim ulogama), od Jagodina oca Veljka te njezina švalera iz studentskih dana Mitra, preko ekipe iz Vjesnikovih izdanja i Unina studentskoga okružja (fatalna žena Andrea, sveznajući urednik Jozo Sokrat, student dramaturgije Leo), do poznatih imena iz tadašnjega kulturnog i estradnog života.

‘Uoči početka snimanja druge sezone serije Crno-bijeli svijet mogu reći da smatram da je riječ o kvalitetnim scenarijima, u kojima sam, ovaj put uz pomoć pisca Renata Baretića, više pažnje posvetio odnosima među glavnim likovima te njihovim životnim problemima. Pretpostavljam da će publika, sad kad je već upoznala i zavoljela naše glavne junake, s još većim veseljem i zanimanjem pratiti što se s njima događa u drugoj polovini 1981., te prvoj polovini 1982. godine. Naravno, pred nama je vrlo zahtjevno snimanje jer u vrlo brzom tempu moramo realizirati oko 500 minuta kvalitetnoga dramskog programa s više od 150 glumačkih uloga, u brojnim stvarnim objektima i gradskim lokacijama koje treba prilagoditi vremenu događanja, a sve to imajući na umu ljestvicu kvalitete koju smo u prvoj sezoni serije postavili visoko, što su na naše zadovoljstvo prepoznali i kritika i publika’, izjavio je autor serije, scenarist i redatelj Goran Kulenović.

Filip RiđičkiJedan od glavnih likova serije i ove je sezone grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, koncertnim prostorima, ulicama i kvartovima, a pojedini dijelovi priče odvest će nas i u druge ambijente poput vojarne na nemirnom Kosovu, motela na trasi Ladina maturalca ili brigadirskoga naselja na omladinskim radnim akcijama.

Neizostavna dramaturška sastavnica serije autentična je glazba s početka osamdesetih, pa će druženje s junacima ‘Crno-bijeloga svijeta’ biti obojeno zvukovima Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila i drugih grupa i solista s onodobne rock-scene i pop-scene.

I ove sezone u glavnim ulogama nastupaju Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja) i Sara Stanić (Marina), a uz niz drugih glumaca koje smo gledali u prvoj sezoni ‘Crno-bijelog svijeta’ vidjet ćemo i neka nova glumačka imena poput Nikše Butijera, Enesa Vejzovića, Silvija Vovka, Gorana Grgića, Nere Stipičević, Vladimira Posavca Tušeka, Ive Babić i drugih.

Scenarist, redatelj i montažer serije je Goran Kulenović. Uz njega scenarij potpisuje i Renato Baretić. Direktor fotografije je Mario Sablić, kostimografkinja je Ivana Zozoli Vargović, a za originalnu glazbu odgovoran Dubravko Robić. Masku nadgleda Slavica Šnur, scenograf je Mario Ivezić, izvršna producentica je Maja Vukić, producent Ivan Maloča a urednik serije Hrvoje Ivanković.

HRT


Crno bijeli svijet-Zvečka
Art Clubbing: Crno-bijeli svijet

Tagged: , , , , , , , , , , , ,