25. JazzTime: Riječki Jazz Dan

Jubilarni, 25. međunarodni festival JazzTime Rijeka najavljuje Riječki Jazz Dan na Botelu Marina 19. studenoga od 20 sati kao promociju novih originalnih jazz projekata raznovrsnih žanrova.25-jazz-time-rijekaKako i priliči slavljeničkom izdanju jednog od najdugovječnijih jazz festivala u Hrvatskoj i regiji, 25.JazzTime Rijeka posebnim će Riječkim Jazz Danom odati priznanje riječkoj jazz sceni.

Umjetnički direktor festivala Damjan Grbac o ovom događanju kaže: ‘Riječkim Jazz Danom, kao završetkom jubilarnog izdanja festivala, želimo ukazati na veliki broj aktualnih glazbenih projekata u našem gradu. Autorskih izdanja je sve više, od onih koja stižu od novih, mladih, i što je važno napomenuti, školovanih jazz glazbenika, pa sve do izdanja provjerenih i priznatih jazzera. Valja spomenuti da je Rijeka, trenutačno, vodeća u razvoju jazz scene upravo zbog niza novih originalnih projekata raznovrsnih žanrova.’

Riječki Jazz Dan predstavlja dva projekta. Tu su mladi, novi i inovativni Overnight Parking, a uz njih će nastupiti trio poznatog riječkog gitarista Brune Mičetića u sastavu Mičetić-Šercar-Veselinović, koji će odsvirati kompozicije sa upravo objavljenog Mičetićeva albuma ‘Beauty of Your Soul’.

Gitarist Bruno Mičetić dobro je poznat hrvatskoj jazz publici. Ovaj svestrani glazbenik, koji se osim u jazzu uspješno snalazi u raznim glazbenim stilovima, na svom se prvom albumu ‘Phantoms Whisper’ predstavio jazz standardima.

‘Počašćen sam pozivom da nastupim na Riječkom Jazz Danu’, govori Bruno Mičetić. ‘U kombinaciji s mojim prijateljima Bornom Šercarom i Lukom Veselinovićem odsvirat ćemo stvari s mog albuma Beauty of Your Soul upravo objavljenog u izdanju Dallas Recordsa, na kojemu se predstavljam autorskim materijalom. Veselim se i najavljenom jam sessionu i pozivam moje Riječane da nam se pridruže 19. studenog na Botelu Marina.’

R. I.


 

Tagged: , , , , , , ,