260. obljetnica Mozartova rođenja

Mozart Fan Club, novi klub poklonika glazbe Wolfganga Amadeusa Mozarta, ove srijede 27. siječnja u Zlatnoj dvorani Hrvatskoga instituta za povijest u Zagrebu u 19.30 sati, priprema prigodnu svečanost kojom obilježava 260. rođendan velikog salzburškog majstora.Mozart Fan ClubPrigodnom svečanošću u jedinstvenom ambijentu Zlatne dvorane u Opatičkoj 10 na Gornjem gradu – točno na dan Mozartova rođenja – novi Klub želi na simboličan način obilježiti veliku obljetnicu i na taj način pridružiti se svjetskoj zajednici poklonika i štovatelja Mozartova djela koji diljem svijeta 27. siječnja obilježavaju rođendan glazbenog genija.

Velika obljetnica povod je i osnutku novoga Kluba – prvoga kluba ljubitelja glazbe Wolfganga Amadeusa Mozarta u Hrvatskoj, a njegovi utemeljitelji – maestro Igor Tatarević, inženjer matematike i skladatelj Luka Marohnić, magistra komparativne književnosti Anamarija Žugić te Vedran Galić pozivaju sve ljubitelje Mozartove umjetnosti da se priključe novoj inicijativi.

Tijekom godine novi Klub organizirat će različite zanimljive aktivnosti od koncerata i balova do studijskih putovanja, znanstvenih radionica, multidisciplinarnih predavanja i zanimljivih prezentacija od umjetnosti preko znanosti sve do mode i gastronomije Mozartova doba. No, prije svega, u novom Klubu njegovi pokretači žele okupiti sve one koji vole i cijene Mozartovu bezvremensku glazbu.

Rođendansku svečanost uveličat će naša pijanistička zvijezda Petar Klasan koji za ovu prigodu stiže iz Beča te će u sklopu svečanog programa izvesti Mozartovu antologijsku Sonatu u A-duru, KV 331. Kostimirane hostese i glumac Filip Detelić u ulozi Wolfgangova oca Leopolda Mozarta dočarat će djelić atmosfere Mozartova doba, a program svečane proslave vodit će naša ugledna jazz pjevačica i voditeljica Melita Lovričević.

G. A. D.


 

Zagrebačka filharmonija-Salzburg
Zagrebačka filharmonija u Mozartovu Salzburgu

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,