29. Dani piva Karlovac

Uz pivsku zdravicu i vatromet otvoreni su 29. Dani piva Karlovac, najveći i najstariji hrvatski festival piva.29. Dani piva Karlovac-povorkaOtvorio ih je gradonačelnik Damir Jelić koji nazdravio Karlovačkim pivom s predsjednicom Uprave Karlovačke pivovare Brankom Slaveskom. Prije službenog otvorenja Karlovcem je prošetala tradicionalna povorka u kojoj je bilo oko 500 sudionika. Povorka je krenula iz centra Karlovca i stigla na Športsko-rekreacijski centar Korana gdje se do 31. kolovoza održavaju Dani piva.

Dugogodišnji generalni sponzor Dana piva, kompanija Heineken Hrvatska i ove godine organizira zanimljive događaje u sklopu manifestacije. Tako će ljubitelji piva u subotu od 16 sati moći kušati studentsko pivo Veleučilišta u Karlovcu. Osim Karlovačkog, koje je napravljeno od hrvatskog ječma, i ostalih brendova kompanije Heineken Hrvatska, ljubitelji piva moći će uživati u nekim stranim pivskim brendovima kao što su: Żywiec Marcowe, Żywiec Porter, Żywiec Bock, Żywiec APA, Warka Strong, te Birra Moretti.

Heineken Hrvatska nastavlja promicati odgovornu konzumaciju kroz podjelu narukvica s natpisom ‘Ja sam 18+’, te kroz besplatan prijevoz autobusima iz Ozlja i Duge Rese kako bi odrasli potrošači bezbrižno uživali u omiljenom pivu. U suradnji s tvrtkom Čistoća na lokaciji Dana piva postavljen je kontejner za recikliranje, a Karlovačko zelene patrole svakog odraslog potrošača koji reciklira 10 praznih plastičnih čaša nagrađuju Karlovačkim pivom. Putem ove aktivnosti pod imenom ‘Recikliraj i nazdravi!’ želi se poticati recikliranje i briga o okolišu na Danima piva. Tradicionalno, za vrijeme trajanja manifestacije održat će se i dan otvorenih vrata pivovare u Karlovcu u ponedjeljak, 24. kolovoza od 14 do 17.30 sati kada će svi zainteresirani moći vidjeti gdje i kako se pravi Karlovačko pivo.

K. P.


Karlovačko pivo-Heineken Hrvatska
Karlovačko pivo: Novi izgled za budućnost

Tagged: , , , , , , , , ,