2Cellos letjeli s Baumgartnerom

2Cellos su imali zadovoljstvo letjeti sa slavnim Felixom Baumgartnerom u helikopteru i sletjeti u Poreč kako bi na Centralnom terenu porečke uvale Peškere odsvirali hrvatsku himnu pred prepunim tribinama i otvorili završnicu turnira u odbojci na pijesku – Poreč Majora.
2Cellos i Felix BaumgartnerPrijenos uživo, osim hrvatskih medija, pratilo je nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, pa je hrvatsku himnu i atmosferu s užarenog terena istarskog gradića imao priliku gledati cijeli svijet. Poreč Major je doveo u Poreč tisuće obožavatelja odbojke na pijesku iz svih krajeva svijeta, koji su došli bodriti najbolje svjetske igrače odbojke na pijesku, među kojima su olimpijski, svjetski i europski pobjednici.

Ime Felixa Baumgartnera upisano je u povijest kao ime prvog čovjeka koji je 2012. godine u sklopu Red Bull Stratos misije vlastitim tijelom probio zvučni zid skočivši s ruba svemira.

Luka Šulić i Stjepan Hauser su zahvaljujući turneji diljem svijeta navikli na letenje avionom, a na snimanju spota za pjesmu ‘Technical Difficulties‘ s albuma ‘In2ition’, imali su već priliku i za vratolomije helikopterom.

Nakon zabavnog vikenda, Luka i Stjepan počeli su s probama za dva koncerta u zagrebačkoj dvorani Lisinski, 9. i. 10. lipnja na kojima će izvoditi klasični repertoar uz pratnju Zagrebačkih solista. Na jedinstvenim glazbenim večerima pokazat će kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Vivaldija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, Zimmera…

Koncert 2Cellos u Lisinskom 9. lipnja je rasprodan, ali ih još ima za 10. lipnja.

Nakon koncerata u Zagrebu, Luka i Stjepan kreću dalje na njemačku, japansku i korejsku turneju na kojoj će promovirati aktualni album ‘Celloverse’ (Portrait/Menart).

M. R. / Foto: Tomislav Može


2Cellos(foto Tugomir Hrabrić)
2Cellos: Povratak klasičnim korijenima

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,