2Cellos na Poreč Open Airu

Spektakularnim nastupom 2Cellos u impresivnom Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola službeno je otvoreno prvo izdanje festivala života – Poreč Open Air.2Cellos-PorečU živopisnim obradama međunarodno poznatih skladbi, posebnoj ponudi resorta te bogatom programu koji je vodila Iva Šulentić, uživali su Porečani i njihovi gosti. Značaj ovog festivala za predstojeću turističku sezonu potvrdili su svojim prisustvom i govorom posebni gosti ove gala večeri: Edi Štifanić, gradonačelnik Poreča – sponzora domaćina, Valter Flego, istarski župan te Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Rivijere, glavnog sponzora festivala.

Program se sastojao od impresivnog gurmanskog dijela s rijetko viđenom ponudom vrhunskih slatkih delicija. Uzvanici su nakon uživanja u okusima nastavili upijati zvukove Ante Gelo Jazz banda, čiji je nastup tijekom večere bio izvrstan uvod u središnje događanje večeri – nastup dua 2Cellos. U Poreč su došli nakon više od 40 koncerata u Sjevernoj Americi te rasprodanih koncerata u Parizu, Bruxellesu, Frankfurtu i Zürichu. Njihov je nastup na otoku Sveti Nikola dao izvrstan zamah prvom izdanju festivala Poreč Open Air, a obilježili su ga hitovi kao što su ‘Whole Lotta Love vs. Beethoven 5th Symphony’ te već kultni ‘Thunderstruck’. Uz njihov nastup, ništa manje nije oduševio uvodni atraktivni performans Lasermana koji je manipuliranjem laserskim zrakama uz prateću živopisnu glazbu okupljene goste ostavio bez daha. Zaključak programu otvorenja festivala dogodio se na nebeskom svodu – spektakularan vatromet obojao je cijelo porečko nebo.

Festival se nastavlja svakodnevnim zabavnim i edukativnim programom koji sadrži više od 100 događanja različitog karaktera sve do 10. rujna. Posjetitelji će tako moći svaki tjedan besplatno uživati u koncertima jazz i R&B glazbe, nastupima DJ-a, gledanju filmova pod zvijezdama, kazališnim predstavama te uličnim performansima. Poseban dio Poreč Opena Air festivala su i veliki koncertni spektakli kao što je festival Rock Off, 24. lipnja s nastupima Hladnog piva, zagrebačkih bendova Judette i Gretta te istarskog benda Barbari, a Porečani i gosti u njima će moći uživati besplatno. Oni željni plesnih ritmova svoje će mjesto naći na festivalu Club MTV Europe Summerblast koji će svoju svjetsku premijeru imati upravo u Poreču za vrijeme festivala Poreč Open Air, 19. i 20. kolovoza. Dosad potvrđeni izvođači Zeds Dead, Steve Aoki, Jonas Blue te Example sigurno će privući veliki broj domaćih i inozemnih ljubitelja elektronskih i pop ritmova. Izvrstan zaključak cjelokupnom festivalu dat će jedan od naših najpopularnijih izvođača – Tony Cetinski. On će sa svojim bendom imati besplatan koncert, 10. rujna koji će svima dati priliku da proslave uspješnu turističku sezonu.

B. M.


2Cellos -ZgKUL
2Cellos na Zagrebačkom kulturnom ljetu
Tagged: , , , , , , , , , , , ,