2Cellos: Spektakl u finalu Rovinj Jazz Festivala

Za veliko finale Rovinj Jazz Festivala zaslužan je slavni violončelistički dvojac 2Cellos koji su oduševili i ispunili prostor EX TDR-a (bivša Tvornica duhana Rovinj).
2Cellos-Rovinj Jazz Festival
Šulić i Hauser u Rovinju su, nakon brojnih koncerata u inozemstvu, napokon pred publikom u Hrvatskoj predstavili novi album ‘Celloverse’ (Portrait/Menart), odnosno izveli uživo nove pjesme ‘Thunderstruck’ AC/DC-a i Jacksonovu ‘They Don’t Care About Us’ za koji su videospot snimili u Istri, zatim ‘Satisfaction’, ‘The Trooper’…

Najpoznatiji dvojac današnjice oduševio je svojim izvedbama poznatih pop-rock hitova i nevjerojatnom energijom kojom su prštali i ‘zarazili’ sve prisutne u jednoipolsatnom koncertu. Očekivano, vrhunac koncerta bile su izvedbe pjesama ‘Highway to Hell’ (AC/DC), ‘Smooth Criminal’ (Michael Jackson) i ‘Welcome To The Jungle’ (Guns’n’Roses). S oduševljenom publikom oprostili su se uz Bachovu ariju.

Za dečke još nema dugog godišnjeg odmora – odmah nakon rovinjskog koncerta nastavljaju sa svjetskom turnejom na kojoj će, između ostalih, posjetiti Italiju, Švicarsku, Brazil… Ipak, ovog ljeta održat će još nekoliko koncerata pred domaćom publikom što im je, kako rado ističu, poseban gušt, a bit će vremena i za kupanje na Jadranu.

M. R.

Tagged: , , , , , , ,