3. Flamenco Festival Zagreb

Obavijest!

Zbog lošeg vremena večerašnje otvorenje Flamenco festivala i projekcija filma Flamenco de raiz održati će se u Kulturnom informativnom centru, Preradovićeva 5, s početkom u 21 sat.

***

Nakon velikog uspjeha prvog i drugog izdanja, Flamenco Festival Zagreb vraća se bogatim programom na Scenu Amadeo, gdje se ponovno sastaju renomirani flamenco umjetnici regije (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina), kao i nekoliko trupa i umjetnika iz kolijevke ove umjetnosti – Španjolske.
Flamenco Festival Zagreb 2014Kroz četiri dana trajanja Festivala publika će biti upoznata s povijesnim razvojem flamenco umjetnosti kroz niz predstava, radionica i predavanja.

Prvog dana Festivala, 10. srpnja, održat će se modna revija flamenco kostima te prikazati dokumentarac ‘Iskonski flamenco’, a ulaz na ove događaje bit će slobodan. Gost iz Španjolske, mladi pjevač Francisco Escudero El Perrete, koji je proglašen za najboljeg flamenco pjevača pokrajine Extramadura, 11. srpnja otvorit će drugi dan Festivala. Scensko-glazbeni program Festivala zatvara se 12. srpnja, uz španjolsku kompaniju Tercio flamenco s predstavom ‘La rosa del penal’ .

Ovogodišnji  Festival dopunjen je programima radionica za najmanje te majstorskim tečajevima
predviđenima za 13. srpnja, kao i predavanjima o povijesnom razvoju flamenca, od kojih ističemo besplatno interaktivno predavanje španjolskog gitarista i kompozitora Jorge Canda Neire o stvaranju flamenco glazbenog fenomena, koje će se održati 12. srpnja u 13 sati.

U svoja prva dva izdanja Flamenco Festival Zagreb uspio je okupiti više od 50 umjetnika kroz 12 predstava, stoga pozivamo sve građane i posjetitelje grada Zagreba da upoznaju talent umjetnika Trećeg festivala flamenca u Zagrebu i uživaju u njemu.

I. C.

Tagged: , , , , , ,