33. Bonavita: Šampionske titule iločkim vinima

Unatoč poteškoćama u ovoj ‘covidnoj’ 2020. godini, poštujući sve propisane sigurnosne mjere, organizatori Bonavite stručni žiri u Trnavi, dosljedno su odradili ocjenjivanje na koje je pristiglo čak 157 vina iz Slavonije i Baranje, te su svečano i dostojanstveno 33. put u nizu uručili nagrade dobitnicima.Ispred Iločkih podruma nagrade za šampionska vina preuzeli su Vera Zima, članica Uprave i direktorica sektora vinarstvo i vinogradarstvo te mladi enolog Marko Marko, koji je u njezinu sektoru već pet godina.

Ukupni šampion 33. Bonavite su Iločki podrumi s vinom Traminac izborna berba bobica 2017.
Šampion suhih mirnih vina također je iz Iločkih podruma – Traminac vrhunski 2019.

I ostale šampionske titule u Trnavi ponijela su vina hrvatskog Podunavlja s vinogorja Srijem. To je samo još jedna potvrda izvrsnosti koja ukazuje na činjenicu da se upravo na krajnjem istoku nalaze prvi terroiri vinske Hrvatske.

Među njima je nedvojbeno Principovac, mikroklimatski položaj, apelacija iliti terroir za velika jedinstvena vina, čiju originalnost i eleganciju potpisuje Vera Zima, žena s najvećim brojem osvojenih odličja i titula s najutjecajnijih domaćih i inozemnih vinskih ocjenjivanja.

Rezultate 33. Bonavite možete pogledati na ovom linku.

K. T.


Tagged: , , , , , , , , ,