33. Gavelline večeri: 11 predstava u konkurenciji

U zagrebačkom kazalištu Gavella, od 1. do 14. prosinca održavaju se 33. Gavelline večeri, koje obuhvaćaju 12 predstava u odabiru Borisa Svrtana, Sonje Kovačić i Hrvoja Klobučara. Od toga ih je 11 u konkurenciji za nagrade, a jedna izvan konkurencije, na zatvaranju festivala.Gledatelji mogu vidjeti i usporediti kazališne uspješnice iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba. Festival otvara predstava ‘Slikari rudari’ Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, kazališta domaćina, koju je nakon premijere kritika proglasila ‘moćnom, snažnom i duhovitom predstavom s jakom humanističkom porukom’.

Nakon svake izvedbe, u atriju kazališta razgovarat će se sa zainteresiranom publikom o predstavi, a razgovore će voditi Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja i sveučilišna nastavnica te glumci kazališta Gavella – Ivan Grčić, Barbara Nola, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Sven Šestak, Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Bolanča, Ozren Grabarić i Darko Stazić.

Dodjeljuju se četiri nagrade, a odluku o najboljoj predstavi, režiji, ženskoj i muškoj ulozi donijet će tročlano prosudbeno povjerenstvo – Branka Cvitković, Dino Pešut i Marina Pejnović.

Raspored izvedbi pogledajte ovdje!

K. G.


Tagged: , , , , , , ,