4. Festival brazilske kulture

Udruga Capoeira Amazonas organizator je 4. hrvatskog Festivala brazilske kulture – Brazilactica, koji će se održati u Zagrebu, od 4. do 11. svibnja.
Brazilactica Cilj održavanja Festivala je upoznati hrvatsku javnost s pojedinim aspektima brazilske kulture, a program Festivala sastojat će se od:
– besplatnih radionica brazilskih kulturnih izričaja: capoeira, batucada – samba udaraljke, jongo, afro-brazilski plesovi…
– javnih nastupa i uličnih performansa, uključujući veliku karnevalsku povorku u centru Zagreba
– tribine i tematskih večeri u zagrebačkim popularnim klubovima (VIP klub i Ritam grada), s večernjim/noćnim brazilskim show programom (samba, capoeira, afro brazilian dance)

Dosadašnja iskustva pokazala su veliki interes posjetitelja, ove godine očekuje se i do 5000 ljudi, a ugostit će i mnogobrojne umjetnike, svirače, plesače, voditelje i majstore capoeire iz Brazila, kao i iz Hrvatske i inozemstva.

Većina festivalskih aktivnosti otvorena je za javnost i besplatna, a Festival svojim sadržajem i pozitivnom atmosferom pridonosi razvoju multikulturalonosti i prepoznatljivosti Zagreba kao kulturnog središta.

Amazonas

Tagged: , , , , , , , , , ,