46. PIF lutkarski festival

Ljubitelji bajkovitih, neobičnih lutkarskih priča iz života i mašte uskoro će uživati u umijeću prestižnih svjetskih lutkara na 46. izdanju PIF festivala koji nas očekuje od 9. do 14. rujna u nekoliko zagrebačkih kazališnih dvorana.

Ljubica Šuturović, Josip Forjan, Lidija Kroflin i Maja NovoselecNa predstavljanju festivala, urednica popratnog programa Ljubica Suturović, ravnatelj Kulturnog centra Travno Josip Forjan, urednica programa PIF festivala Livija Kroflin i Maja Novoselec iz Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, predstavili su autore i glumce iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Poljske, Hrvatske i Srbije koji će oživjeti lutke i uvesti nas u beskrajni svijet mašte kakav još nismo vidjeli.

Kućni duhovi‘PIF će najaviti povorka lutaka koja će u subotu, 7. rujna krenuti iz Tkalčićeve ulice, preko Trga bana Jelačića do Cvjetnog trga. U službenom programu 46. PIF-a sudjeluje dvanaest lutkarskih kazališta iz sedam zemalja koja će izvesti dvanaest predstava i ukupno šesnaest izvedaba. Na ovogodišnjem PIF-u očekujemo mnogo malih posjetitelja i njihovih roditelja koji će u mnoštvu zanimljivih predstava svakako pronaći nešto za sebe’ – izjavio je Josip Forjan, ravnatelj Kulturnog centra Travno.

Osim najboljih svjetskih lutkarskih predstava, tijekom šest festivalskih dana otvorit će se dvije izložbe, održati šest lutkarskih radionica za djecu te promocija dvije knjige.

PIF festival, 1968. godine osnovali su članovi zagrebačkog Studentskog esperanto kluba. Puni naziv festivala je Pupteatra Internacia Festivalo, a organizira ga Kulturni centar Travno. Na njemu je do sada nastupilo više od 550 lutkarskih kazališta sa svih kontinenata svijeta.

OlsztynUlaznice za odrasle mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna, a djeci i njihovim roditeljima dolazak na kazališne predstave omogućen je uz simboličnu kovanicu od 5 kuna.

Sve informacije vezane uz PIF festival mogu se pronaći na službenoj stranici festivala www.pif.hr

Tagged: , , , , , , , , , , , ,