5. Gričevanje na Gradecu i Tuškancu

Street jamom Mikija Solusa na terasi pivnice Ožujsko pub najavljeno je peto izdanje Gričevanja, zagrebačkog festivala glazbe i kulture koji će se održati od 24. rujna do 4. listopada na platoima Gradec i Tuškanac.Gričevanje-Marko Matošić, Miki Solus, Tina Puhalo Grladinović i Lara StolnikOžujsko pivo, kao pokrovitelj kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, pridružilo se i ovom izdanju Gričevanja u ulozi glavnog partnera. Što se sve može očekivati od ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, okupljenim medijima, izvođačima te prijateljima festivala otkrili su Marko Matošić iz Gričevanja i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Tim je povodom Marko Matošić otkrio posljednjeg headlinera, grupu Pavel čiji se koncert očekuje na Gričevanju 27. rujna. Uz najavu Pavelovog koncerta, predstavio je i popratni program Gričevanja. Od svakodnevnih after partyja u Klovićevim dvorima izdvojio je one 24. rujna uz dvojac Banana zvuk u sastavu Luke iz TBF-a i Yurija iz Stillnessa, 26. rujna producenta i DJ-a Eddyja Ramicha, 30. rujna ‘Ričevanje’ Radio Studenta uz DJ-a Filipa Ridžičkog, 3. listopada Phillitchevanje te 27. rujna i 4. listopada program Šlagerstep – večer šlager hitova uz DJe Mister Šlager i Mister Step. Na platou Gradec koncerti, 25. rujna Baden Baden i 2. listopada Plastic Knives.

Snažnu vezu između Gričevanja i popularne Žuje objasnila je Tina Puhalo Grladinović: ‘Izuzetno nas veseli što se i ove godine Ožujsko pivo pridružuje Gričevanju u ulozi glavnog partnera. Iznimno smo ponosni na ovu suradnju i sudjelovanje u ovom urbanom projektu jer Gričevanje i Žuja imaju nešto zajedničko – oboje ‘dolaze’ iz samog centra grada i žele svojim vjernim ljubiteljima ponuditi najbolje što imaju – vrhunsku glazbu i vrhunsko pivo. Kao nezaobilazni pratitelj ovog festivala možemo sa sigurnošću reći da dobre atmosfere neće nedostajati te vas još jednom pozivamo da dođete u samo srce Zagreba na dobar provod  i omiljenu Žuju.’

Na početku druženja za novinare, Miki Solus, koji će s bendom na Gričevanju nastupiti 4. listopada, održao je street jam ispred Ožujsko puba na opće oduševljenje svih prisutnih ljubitelja dobre glazbe. Uz navedene izvođače na Gričevanju će ove godine nastupiti, TBF na otvaranju 24. rujna, zagrebački bend Killed A Fox 25. rujna, hip hop kolektiv KUKU$ Klan 26. rujna, zagrebački veterani stoner rocka Stonebride 28. rujna, organic dance music bend Kozmodrum 29. rujna, dva zagrebačka rocker moćnika Cojones i Gatuzo 1. listopada, progresivni rock trojac iz Bjelovara Them Moose Rush 2. listopada, te na samom zatvaranju, 4. listopada osječki hip hoper sa svojom svitom Kandžija i Gole žene te najpoznatija žena MC u regiji Sassja s bendom Indigo. Kao i svake godine, svi koncerti i popratni sadržaji na Gričevanju su besplatni. Organizator Gričevanja je tvrtka Kupole – bolje od šatora.

Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta ‘Na Gornjem gradu’ kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse.

K. K.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,