5. Tjedan turskog filma

U Zagrebu je započeo 5. Tjedan turskog filma na kojem će do nedjelje publika u kinu Europa imati priliku besplatno pogledati 13 dugometražnih i 13 kratkometražnih filmova.Mala rujanska aferaOrganizator je Hrvatsko-turska udruga prijateljstva (HTUP) u suradnji s Yunus Emre Institutom. Program je predstavila direktorica projekta Andrea Berković, a potom i Goran Beus Richembergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva (HTUP). On je naglasio da je Tjedan turskog filma kroz četiri godine posjetilo preko 15.000 gledatelja, što ga čini jednim od najposjećenijih nacionalnih filmskih revija. Manifestaciju je svečano otvorila zamjenica veleposlanika Republike Turske u Hrvatskoj, Günay Babadoğan Ertan.
‘Presretni smo jer je današnja puna dvorana dokaz da se trud isplati, prepoznaje se sustavni rad na zbližavanju Hrvatske i Turske, međusobnom upoznavanju i razumijevanju, ovaj put kroz vizualnu umjetnost’, rekao je Goran Beus Richembergh.

Goran Beus RichemberghProgram je počeo projekcijom kratkog filma ‘Mala babuška’ (Küçük Matruşka) i dugometražnog filma ‘Mala rujanska afera’ (Bi küçük eylül meselesi) redatelja Kerema Derena, koji je pokrenuo i pokuju suzu u gledalištu. Osim predstavnika nove turske kinematografije, ljubitelji filma imat će priliku vidjeti jedan od poznatijih predstavnika klasične turske kinematografije, film ‘Moja draga noćna dama’ te uživati i u glazbenoj drami ‘Šapni ako zaboravim’, redatelja Çağana Irmaka.

U subotu 21. i nedjelju 22. svibnja u 11 sati, djeca mogu pogledati film ‘Rimovci i Zimovci’, a nakon projekcije svi se zajedno mogu zabaviti na besplatnoj radionici i izraditi razne poklone za prijatelje i obitelj.

Opširnije na: www.turski-film.com

B. M.


4. Tjedan turskog filma-organizatori i gosti
4. Tjedan turskog filma
Tagged: , , , , , , , , , , ,