50.000 posjetitelja na Znanstvenom pikniku

Četvrtu godinu uzastopce zagrebački je Znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u široj regiji, ostavio potpun dojam i oborio nove rekorde.Znanstveni piknikUz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora – njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja. Na Pikniku su svoje edukacijske vještine, uz domaće sudionike, predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije. Posjetili su ga mali i veliki, više ili manje zainteresirani za znanost, ali svi su s njega odlazili jednako oduševljeni dojmovima.

‘Sljedeće godine očekujemo još veći Piknik, iako nas je ovaj oborio s nogu. Edukatori su vrlo vješti u pojašnjavanju, a najvažnije je da sve zvuči jako zabavno. Drugi put smo ovdje, a od sada postajemo redovni gosti. Hvala vam za ovako iznimnu manifestaciju znanosti’, izjavio je tata Dinko u pratnji šestogodišnje Laure i trinaestogodišnjeg Filipa koji su posjetili Piknik na Zagrebačkom velesajmu.

Organizatori su ‘znanstveno procijenili’ da je manifestaciju posjetilo preko 50.000 posjetitelja, kako vrtići i škole organizirano, tako i Zagrepčani s djecom, kao i gosti grada koji su mnogi potegnuli iz udaljenijih destinacija kako bi uživali u pokusima, predavanjima, radionicama i znanstvenim demonstracijama.

‘Zahvaljujemo svim edukatorima, volonterima i posjetiteljima na podršci svojim sudjelovanjem i dolaskom’, javila je Martina Kefeček, predsjednica Udruge profesor Baltazar ispred organizatora Znanstvenog piknika.

K. M. / Foto: Ratko Mavar


Znanstveni piknik
Znanstveni piknik na Zagrebačkom velesajmu

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,