6. Kinookus food film festival u Stonu

Ceremonijom zatvaranja, uz kušanje vina obiteljskih vinarija iz Ponikava, u otvorenom kinu u tvrđavi Arcimon u Stonu, završeno je šesto izdanje Kinookus food film festivala koje je ove godine bilo posvećeno duhovnoj dimenziji hrane.
6. Kinookus food film festival Na festivalu je prikazano više od četrdeset dokumentarnih i igranih filmova iz cijelog svijeta, a nagradu Velika kamenica za najbolji dugometražni film osvojio je dokumentarac ‘Smokings’ talijanskog redatelja Michelea Fornasera, dok je Malu kamenicu za najbolji kratkometražni film osvojila ‘Kokoška’ redateljice Une Gunjak.

Uspješno je lansirana nova sekcija ‘Što na platnu, to na pjatu’ te postavljena izložba ‘Kruh vrh pogače’ zahvaljujući kojoj je festival ostvario suradnju s Jadrankom Ničetić i dr. sc. Ivanom Oraić Rabušić s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na festivalu su gostovali i chefovi JP McMahon, Xavier Hamon i Richard Gruica te pekar Julien Floch, dok su sekcije Kinopokus i Kinolokus donijele rekordno bogati program.

HAVC

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,