66. Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove ‘Himne slobodi’, 10. srpnja u 21 sat ispred Crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene 66. Dubrovačke ljetne igre, koje će se i ove godine tradicionalno održavati do 25. kolovoza.
Martina_Rizman_Matić, Andro_Vlahušić, Mani_Gotovac i Mladen_TarbukU 47 dana, na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija, više od 2000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom publikom od 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvest će više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa.

‘Hvala svima koji su nas podržali i ovu godinu. Iako smo neke pokrovitelje izgubili, dobili smo i neke nove, a upravo zahvaljujući suradnji sa svim našim partnerima, sponzorima i donatorima, ali i umjetnicima koji su svjesni teških vremena za kulturu, uspjeli smo premostiti sve izazove. Zahvaljujem se Ministarstvu kulture i Gradu Dubrovniku, a posebno svim uglednim poslovnim kućama na čelu s Vipnetom koji podupiru naša umjetnička nastojanja i prepoznaju našu kreativnu snagu i potencijal. Uvjeren sam da će i naša publika biti uz nas narednih 47 festivalskih dana’, istaknuo je na intendant Mladen Tarbuk.

‘Uz tradicionalni Vip program koji sadrži četiri vrhunska koncerta i popust od 20% u na ulaznice kupljene u odabranim Vip centrima, već nekoliko sezona razvijamo posebne, besplatne mobilne aplikacije koje upotpunjuju iskustvo inozemnim i domaćim ljubiteljima umjetnosti. Nagrađivani Vip script omogućit će praćenje predstava Ekvinocijo, Romeo i Giulietta te Dubrovačka trilogija uz hrvatski i engleski titl na mobilnim uređajima. Tu su i aplikacije Vip DLJI sa svim informacijama o Festivalu te Vip DSF guide koja koristi tehnologiju proširene stvarnosti i dubrovačkog kneza pretvara u virtualnog vodiča kroz Dubrovnik i Igre’, rekla je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Premijerni dramski program 66. festivalske sezone otvorit će ‘Elementarne čestice’ prema istoimenom romanu jednog od najvećih francuskih suvremenih pisaca Michela Houellebecqa. Predstavu koja je po najavi izvođenja na Igrama izazvala brojne kontroverze u hrvatskoj te svjetskoj javnosti režira ugledni hrvatski i europski redatelj Ivica Buljan prema adaptaciji Velimira Grgića. Premijerna izvedba održat će se 20. srpnja na tvrđavi Lovrjenac.

Opširnije na: www.dubrovnik-festival.hr


Dubrovačke ljetne igre
Svečano otvorene 65. Dubrovačke ljetne igre

Tagged: , , , , , , , , , , ,