67. Pula film festival: 16 naslova u utrci za Arene

U Hrvatskom programu 67. Pulskog filmskog festivala, koji se održava od 18. do 26. srpnja, za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih 5 u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija.Svečanom otvorenju slijedit će projekcija filma ‘Mare’ Andreje Štake, iz programa Manjinske koprodukcije. U programu Hrvatski film bit će redom prikazani: ‘Mater’ Jure Pavlovića, ‘Glas’ Ognjena Sviličića, ‘Ribanje i ribarsko prigovaranje’ Milana Trenca, ‘Ideš? Idem!’ Ljube Zdjelarevića i ‘Tereza 33’ Danila Šerbedžije. Program manjinske produkcije u Areni nastavit će filmovi ‘Otac’ Srdana Golubovića i ‘Bosonogi car’ Petera Brosensa, dok će filmovi ‘Ne zaboravi disati’ Martina Turka, ‘Si’n Ines Tanović, ‘Korporacija’ Mateja Nahtigala, ‘Grudi’ Marije Perović, ‘Svi protiv svih’ Andreja Košaka, ‘Pijavice’ Dragana Marinkovića, ‘Ja sam Frenk’ Metoda Peveca i ‘Agina kuća’ Lendite Zeqiraj biti prikazivani u Istarskom narodnom kazalištu.

U Areni će se osim filmova iz natjecateljskog programa prikazati i dio filmova iz programa Kratka Pula. U ranijem će terminu biti prikazana dva kratka igrana filma, ‘Slijedi…’ Karle Lulić i ‘Njemački inat’ Silve Ćapin, dok će u kasnijem terminu u Areni, nakon natjecateljskog programa, biti prikazana četiri dokumentarna filma, od kojih tri svjetske premijere: ‘Vergarola – Mine na plaži’ Arsena Oremovića, ‘Galeb’ Ivana Žikovića i ‘Berge Istra’ Dražena Majića te ‘Stepinac – Kardinal i njegova savjest’ Višnje Starešine.

Ostalih 20 dokumentaraca iz Kratke Pule te 21 studentski film bit će prikazani u Kinu Valli, dok će devet kratkih igranih filmova biti prikazano u Istarskom narodnom kazalištu.

Cjelokupni program možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr


Tagged: , , , , , ,