6mm: Humanitarni multimedijalni projekt prema knjizi Josipe Pavičić Berardini

U ponedjeljak, 21. svibnja (20 sati) u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) premijerno će biti izveden multimedijalni projekt ‘6 mm’ prema prema istoimenoj knjizi Josipe Pavičić Berardini. Redateljica je Ksenija Zec, glumi Daria Lorenci Flatz, a videom se bavi Judita Gamulin. Ulaznice su u prodaji po 50 kuna, a sav prihod namijenjen je kupnji aparata za intraoperativno zračenje koji kod lokaliziranog karcinoma dojke zamjenjuje dugotrajna zračenja samo jednim.TV voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, sa svojim romanom ‘Šest milimetara’ (6mm) izazvala je buran odjek u javnosti. Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog duha. Njezina poruka ‘Ako sam mogla ja – možeš i ti’, promijenila je živote mnogih žena.

Glumica Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti; Ksenija Zec, mlada filmska redateljica; Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović; modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od velikih umjetnica koje su se svojim kreativnim djelovanjem priključile akciji – ujedinile su se u kazališno-filmskom projektu ‘6mm’. Zagrebačko kazalište mladih, shodno svojoj senzibilnosti ka važnim društvenim temama, prihvatilo je ulogu koproducenta i domaćina za premijeru.

Multimedijalni projekt ‘6mm’ čine: knjiga, kazališna predstava, film i stručno vođeni razgovori u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima te važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke. U centru prezentacije navedenih formata i psihološke podrške ženama su Josipa Pavičić Berardini i Darija Lorenci Flatz. Ciljevi projekta su prikupiti sredstva za prvi aparat za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj i aktivno sudjelovati u prevenciji bolesti i edukaciji te promjena društvene svijesti, posebice ženske populacije, o pravovremenom i adekvatnom liječenju.

M. P.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,